- Skaset har ikke peiling

Bryteren Fritz Aanes (22) reagerer sterkt på nye utspill fra Hans B. Skaset - i god tid etter at han gikk av som ekspedisjonssjef i Kulturdepartementet.

I et intervju med Vårt Land står Skaset på at et riktig kosthold er godt nok for toppidrettsutøvere. Videre antydet han at utøverne bruker kosttilskudd i et håp om at de inneholder ulovlige stoffer som de kan dra nytte av.

Uttalelsen provoserer Fritz Aanes enormt. Narvik-gutten ble dopingtatt og mistet 4. plassen sin i OL for å ha avgitt positiv prøve på det anabole steroidet nandrolon etter å ha spist kosttilskuddet Pyrovate.

- Skaset har i beste fall ikke peiling på hva han snakker om når han kan si noe slikt. For meg har kosttilskudd vært helt avgjørende, sier Fritz Aanes til Dagbladet - og begrunner det slik:

Spiser feil

- Jeg bor for meg selv og er ikke så flink til å lage næringsrik mat. Det går mye i pizza og hamburgere. Den siste måneden før OL måtte jeg slanke vekk ni kilo. Da levde jeg stort sett på tørre brødskiver og væske. Da var jeg nødt til å spe på med vitaminer og kosttilskudd slik at jeg fikk i meg nok næring.

Aanes har også hele tida hevdet at han fikk godkjenning av Olympiatoppens medisinske apparat til å innta dette tilskuddet.

Tidligere har Skaset gjentatte ganger uttalt at vi beveger oss inn i en menigsløshet om det blir allment akseptert at kosttilskudd er en nødvendighet.

Militæret

I dag møter Fritz Aanes til seks måneders militærtjeneste ved idrettstroppen på Kolsås. Ennå er det tre uker til han kan fjerne gipsen på sin opererte tommel. Likevel trener han for fullt mot bryte-EM i Tyrkia som starter 20. mai.

Innen den tid håper han og advokat Are Johnsen at utestengelsen på to år er opphevet eller er nedjustert.

Dagbladet lyktes ikke å få kontakt med Hans B. Skaset i går kveld.

<B>PROVOSERT:</B> Narvik-bryteren Fritz Aanes er irritert på Hans B. Skaset uttalelser om kosttilskudd.