SKATTE-AKSJON: Skatt øst oppsøkte i dag klubblokalene til Vålerenga Valle Hovin. De undersøker omstendighetene rundt overganger tidlig på 2000-tallet. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
SKATTE-AKSJON: Skatt øst oppsøkte i dag klubblokalene til Vålerenga Valle Hovin. De undersøker omstendighetene rundt overganger tidlig på 2000-tallet. Foto: Bjørn Langsem, DagbladetVis mer

Skatt øst gransker Vålerenga i Piiroja-saken

Møtte opp på Valle i dag.

Skatt øst møtte i dag opp på Valle for å hente ut dokumenter fra Vålerengas lokaler.

Aksjonen er en del av etterforskningen i skattesaken rundt Raio Piiroja, melder NRK. Flere andre klubber har tidligere fått besøk av Skatt øst.

- Vi ønsker å undersøke hvordan Vålerenga har forholdt seg til estiske spillere og eventuelle forbindelser til det konkrete agentselskapet Sport & Netgroup i Estland og til Flora Tallinn, som Raio Piiroja også kommer fra, sier direktør Jan Egil Kristiansen i Skatt øst til NRK.

Etter det NRK erfarer vil Skatt øst sjekke overganger Vålerenga har gjennomført til og fra Flora Tallinn på begynnelsen av 2000-tallet. Det gjelder blant andre Piiroja, Ragnar Klavan (utlån), Tor Henning Hamre, Glenn Atle Larsen og Kristen Vikmäe. Skatt øst mistenker at det ble gjort forsøk på skatteunndragelse i forbindelse med flere av disse overgangene.

(NTB)