Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skatteetaten gjorde Dæhlie 249 millioner fattigere

- Dette er beklagelig.

BLE «SLÅTT» AV ULVANG: Men i virkeligheten var formuen til Bjørn Dæhlie 249 millioner kroner større enn summen som framgikk av skattelistene. Foto: Hans Arne Vedlog
BLE «SLÅTT» AV ULVANG: Men i virkeligheten var formuen til Bjørn Dæhlie 249 millioner kroner større enn summen som framgikk av skattelistene. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

||| (Dagbladet.no): Ifølge skattelistene fikk Bjørn Dæhlie redusert sin formue fra 172 millioner i 2007 til 29 millioner i 2008. 

— Feil,sier forretningsfører Sverre Eliassen.

Bjørn Dæhlie så likningsformuen øke med hele 85 prosent fra 2006 til 2007, til 172 millioner, og overraskelsen var derfor stor da han sto bokført med «skarve» 29 millioner i 2008.

I går ble han framstilt som en «fattig forretningsmann» i flere medier — slått av tidligere konkurrent og landslagskamerat Vegard Ulvang.

— Bjørn økte sin formue med over 100 millioner fra 2007 til 2008. Formuen som er offentliggjort i skattelistene for 2008 er basert på den forhåndsutfylte selvangivelsen og ikke den korrigerte som vi leverte i slutten av juni måned, etter å ha fått utsettelse, sier Sverre Eliassen, Bjørn Dæhlies forretningsfører de siste ti åra.

278 millioner

Dagens Næringsliv anslo tidligere i høst at Nannestad-ekspressen økte sin formue under finanskrisa, og nå kan bokføre en formue på om lag 200 millioner.

Det riktige, korrigerte tallet for 2008 er, ifølge Eliassen, 278 millioner kroner.

— Grunnet en «saksbehandlingsfeil» hos Skatteetaten, er det de foreløpige likningstallene som nå er offentliggjort for Bjørns vedkommende. Dette er beklagelig, men i vår raske, digitale verden skjer dessverre ting som dette, sier Eliassen.

Han understreker at han i alle år som forretningsfører for Dæhlie har hatt et ryddig og godt forhold til skattemyndighetene.

— Jeg har vært i kontakt med dem, og dette vil bli ryddet opp i, sier Eliassen.

Øker ullformuen

Vegard Ulvang har, i likhet med Dæhlie, tjent seg rik etter at han la opp som skiløper, blant annet på salg av ullundertøy.

I 2008 var Ulvangs likningsformue 42 millioner kroner, 13 millioner mer enn Dæhlie. Men en korrigert selvangivelse fra sistnevnte vil trolig endre styrkeforholdet.det de foreløpige likningstallene
som nå er offentliggjort for
Bjørns vedkommende. Dette er
beklagelig, men i vår raske, digitale
verden skjer dessverre
ting som dette, sier Eliassen.
Han understreker at han i alle
år som forretningsfører for
Dæhlie har hatt et ryddig og
godt forhold til skattemyndighetene.
— Jeg har vært i kontakt med
dem, og dette vil bli ryddet opp
i, sier Eliassen.
Øker ullformuen
Vegard Ulvang har, i likhet med
Dæhlie, tjent seg rik etter at han
la opp som skiløper, blant annet
på salg av ullundertøy. I 2008
var Ulvangs likningsformue 42
millioner kroner, 13 millioner
mer enn Dæhlie. Men en korrigert
selvangivelse fra sistnevnte
vil trolig endre styrkeforholdet.det de foreløpige likningstallenesom nå er offentliggjort forBjørns vedkommende. Dette erbeklagelig, men i vår raske, digitaleverden skjer dessverreting som dette, sier Eliassen.Han understreker at han i alleår som forretningsfører forDæhlie har hatt et ryddig oggodt forhold til skattemyndighetene.— Jeg har vært i kontakt meddem, og dette vil bli ryddet oppi, sier Eliassen.Øker ullformuenVegard Ulvang har, i likhet medDæhlie, tjent seg rik etter at hanla opp som skiløper, blant annetpå salg av ullundertøy. I 2008var Ulvangs likningsformue 42millioner kroner, 13 millionermer enn Dæhlie. Men en korrigertselvangivelse fra sistnevntevil trolig endre styrkeforholdet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling