AMNESTI:  Norske klubber får skatteamnesti frem til 1. juni på internasjonale spilleroverganger. ILLUSTRASJONSFOTO: Marit Hommedal / NTB scanpix
AMNESTI: Norske klubber får skatteamnesti frem til 1. juni på internasjonale spilleroverganger. ILLUSTRASJONSFOTO: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Skattemyndighetene gir fotballklubber amnesti

I forbindelse med internasjonale spilleroverganger.

Skattemyndighetene gir fotballklubber amnesti i forbindelse med internasjonale spilleroverganger. Klubbene får frist til 1. juni hvis de vil unngå tilleggsskatt.

Klubbene vil kunne gjøre opp for seg gjennom ordningen med frivillig retting, skriver VG.

Skattemyndighetene har fått overlevert rapporten som Norges Fotballforbund (NFF) mottok fra advokatfirmaet Lynx før jul i fjor, og mener at flere av funnene er alvorlige.

- Jeg kan ikke si hvor mange det dreier seg om, men alle klubber og spillere som har samarbeidet og gitt opplysninger til granskerne, kan under visse forutsetninger omfattes av frivillig retting fram til 1. juni, forteller seksjonssjef Heide Lindsjørn i Skattedirektoratets rettsavdeling til VG.

NFF satte i gang granskingen etter overgangssaken mellom Stabæk og Vålerenga og skattesaken i Fredrikstad. Den avdekket ingen straffbare forhold, men granskerne stilte spørsmål ved om penger som er gått ut av landet, kom dit de skulle.

70 saker ble «rødflagget», og det endte med at 22 av dem ble undersøkt i detalj. Tre ble sjekket ut, uten grunn til mistanke. I de siste 19 er det grunn til oppfølging, mener granskerne. Hvilke klubber og saker det gjelder holdes hemmelig av personvernhensyn, et vilkår Datatilsynet satte for granskingen.

(NTB)