Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Skatten» Pato senket Real i dramatisk gigantmøte

Keeper- og dommertabber.

MATCHVINNER: Alexandre Pato scoret to mål - det siste to minutter før ordinær tid var omme. Foto: REUTERS
MATCHVINNER: Alexandre Pato scoret to mål - det siste to minutter før ordinær tid var omme. Foto: REUTERS Vis mer

|||(Dagbladet.no) Real Madrid - AC Milan 2-3.

De to gigantene har til sammen vunnet den gjeveste europacupen hele 16 ganger. Spanjolene har ni triumfer, mens italienerne har sju.

Real Madrid har derimot slitt kraftig i Champions League de siste åra. Nå kan de ha et nytt storlag på gang, etter at de støvsugde Europa for stjerner i sommer. I kveld viste de derimot store svakhetstegn.

Det spanske hovedstadslaget ble etter hver nedkjempet av et Milan-lag som aldri ga seg da de luktet seier i andreomgangen. Milaneserne trosset en gigantisk Dida-tabbe og et feilaktig annullert mål - og vant en fortjent seier.

RUNDET KEEPER: Alexandre Pato utnyttet at Ikar Casillas var på bærtur og scoret enkelt. Foto: REUTERS
RUNDET KEEPER: Alexandre Pato utnyttet at Ikar Casillas var på bærtur og scoret enkelt. Foto: REUTERS Vis mer

Takket være to Alexandre Pato-scoringer.

- Pato er en fantastisk spiller og det er ikke noe jeg skjønte først i kveld. Han er en skatt for oss, og jeg har tenkt til å beholde ham lenge, sier Milan-trener Leonardo.

Snuoperasjon
AC Milan har hatt en veldig tung start på sesongen.

De rødsorte ligger på åttendeplass i Serie A og er sju poeng bak serieleder Inter. I løpet av de åtte første kampene har de bare scoret seks mål - slikt skaper uro i den ene halvdelen av Milano.

REKORDMANNEN: Det så lenge ut til å gå mot Real Madrid-seier, etter at Raul scoret sitt 66. mål i Champions League. Han må nesten gi Dida litt av æren, for Milan-keeperen leverte en gavepakke. Foto: REUTERS
REKORDMANNEN: Det så lenge ut til å gå mot Real Madrid-seier, etter at Raul scoret sitt 66. mål i Champions League. Han må nesten gi Dida litt av æren, for Milan-keeperen leverte en gavepakke. Foto: REUTERS Vis mer

I kveld reiste de seg - kraftig.

- Jeg er veldig glad. Å vinne her gir oss masse styrke, sier Leonardo.

Det så ikke lyst ut, for de var lenge svært svake. Men så løsnet det, og Real Madrid klarte aldri å slå tilbake.

Og endelig vant også et bortelag disse oppgjørene. Lagene hadde møtt hverandre fem ganger i Madrid og fem ganger i Milano tidligere - og bortelaget hadde ikke vunnet noen av disse kampene.

1: Dida glipper av en eller annen merkelig grunn ballen han hadde full kontroll på. Foto: AP
1: Dida glipper av en eller annen merkelig grunn ballen han hadde full kontroll på. Foto: AP Vis mer

Uforståelig tabbe
Milan hadde svært lite å stille opp med i førsteomgangen. Real Madrid - som måtte klare seg uten skadde Cristiano Ronaldo - har spilt mye bedre tidligere i sesongen, men likevel var de klart best før pause.

Allerede etter 14 minutter viste Milan med tydelighet at de var på hæla, da Gianluca Zambrotta taklet Karim Benzema bakfra i straffefeltet. Men dommer Frank de Bleeckere blåste utrolig nok ikke.

Det er mulig Milan-keeper Dida syntes synd på hjemmelaget, for det er umulig å finne noen annen forklaring på det han drev med fem minutter seinere.

Målvakten skulle bare plukke ned et slapt skudd fra 25 meter, men han klønet det skikkelig til. Han var helt upresset, men klarte å dytte borti ballen med kneet, slik at den rullet ut til Raul.

2: Raul lukter dette og snapper ballen. Foto: EPA
2: Raul lukter dette og snapper ballen. Foto: EPA Vis mer

Og den notoriske måljegeren lar ikke slike sjanser gå fra seg. Han luktet muligheten, snappet ballen og scoret et av sine enkleste mål.

Rekord-Raul
Real Madrid-spissen tangerte dermed rekorden til Gerd Müller på 66 mål i de ulike europacupene.

Den tyske storscorerens har hatt rekorden i 32 år, men nå er Raul sidestilt - og det gir ikke mye i odds å tippe at han går forbi i løpet av sesongen.

Real Madrid gjorde lenge ikke mer enn de måtte mot Milan, og så ble de plutselig nødt til å gjøre veldig mye.

3: Og scorer enkelt. Foto: AP
3: Og scorer enkelt. Foto: AP Vis mer

• Først, etter 63 minutter, klinket Andre Pirlo til fra 30 meter, og ballen suste inn ved stanga.

• Tre minutter etter mistet Iker Casillas hodet. Han styrtet ut av feltet, feilberegnet ballbanen helt og Pato kunne bare trille ballen i mål.

Dramatiske sluttminutter
Disse Milan-scoringene sprøytet inn de vitaminene kampen trengte. Real Madrid var nødt til å tørre mer, og de klarte også å svare, 14 minutter før slutt.

Raul så at innbytter Royston Drenthe sto helt alene på 20 meter, og han slo derfor en corner ut i det rommet. Drenthe dempet ballen og klinte ballen inn ved stolperota. Det var ikke umulig for Dida å ta den, men han viste jo tidligere i kampen at han ikke hadde dagen ...

KAKÁ-NEDTUR: Det ble et surt møte med gamle lagkamerater for Kaká. Foto: AP
KAKÁ-NEDTUR: Det ble et surt møte med gamle lagkamerater for Kaká. Foto: AP Vis mer

Og for noen dramatiske sluttminutter det ble på Santiago Bernabeu.

Kaká løsnet et skudd fra skrått hold seks minutter før slutt, og Dida dyttet en svak retur ut i feltet. Raul snappet opp ballen og kippet den over keeperen, men han ble korrekt avvinket for offside.

Like etter revansjerte Casillas seg, da han med en beinparrado stoppet et godt Pato-skudd.

Feilaktig annullering
På den påfølgende corneren endte ballen nok en gang i nettmaskene bak Real Madrid-keeperen, men dommeren annullerte scoringen. Det så ut som det var Sergio Ramos som headet ballen i eget mål, likevel klarte dommeren å blåse. Milan-gutta var forståelig nok rasende.

Dramatikken var derimot ikke over.

For Milan ga ikke opp.

To minutter før ordinær tid var over viste Pato seg fram igjen. Clarence Seedorf løftet ballen over Real-forsvaret og Pato satte inn avgjørelsen på hel volley.

- Vi hadde kampen under kontroll, og så endret alt seg på noen minutter. Vi tapte ikke fordi Cristiano Ronaldo er ute med skade. Vi tapte fordi vi gjorde forsvarsfeil som ble straffet av et rutinert lag, sier Real-trener Manuel Pellegrini.

Real Madrid og AC Milan har begge seks poeng i gruppa, men spanjolene er foran takket være bedre målforskjell. Zürick og Marseille har begge tre poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media