Skeetbra skyting og OL-sølv til Brovold

Måtte gjennom omskyting i finalen.

BEIJING (Dagbladet.no): Tore Brovold (38) er europamester og verdensrekordinnehaver med 150 poeng. Han var nest best i kvaliken, og en av de aller største medaljefavorittene i finalen.

Og Stange-mannen sikret Norge sølv på skytebanen utenfor den kinesiske hovedstaden.

Det ble en svært spennende og dramatisk finale, som gikk til omskyting. Etter å ha skutt feilfritt ble det én bom på Brovold - og dermed gull til amerikanske Vincent Hancock.

- Jeg føler ikke dette som noe nederlag. Jeg vant sølvet, sier Brovold.

- Hvordan opplevde du finalen?

- Det var veldig spennende, og jeg visste jeg måtte skyte 25 treff. Heldigvis klarte jeg å tenke én og én due, sier sølvvinneren til Dagbladet.no.

På andre etter kvaliken

Den amerikanske 19-åringen var best i kvalifiseringen med 121 treff på 125 skudd. Deltakerne tok med seg kvalikskuddene inn i finalen, og Hancock hadde ett poeng å gå på ned til Tore Brovold, franske Anthony Terras og kypriotiske Antonis Nikolaidis.

TOK SØLV: Tore Brovold. Foto: SCANPIX
TOK SØLV: Tore Brovold. Foto: SCANPIX Vis mer

Landsmannen Georgios Achilleos hadde med seg 119 treff og kinesiske Ridong Qu hadde 118 treff.

Etter 15 skudd i finalen var det bare Brovold og Hancock som hadde truffet på samtlige. Da så det veldig lovende ut for nordmannen.

Og på det 21. skuddet bommet den amerikanske 19-åringen. Da var Brovold og Hancock helt likt i teten.

Feilfri finalerunde

Nordmannen skjøt feilfritt og traff 25 duer i finalerunden, men siden amerikaneren hadde ett poeng å gå på, ble det omskyting om gullmedaljen.

- Det er utrolig sterkt av ham å skyte 25 i finalen, som eneste utøver. Det viser hvilken mental styrke han har, sier trener Michael Jørgensen.

Da den ordinære finalerunden var over hadde begge 145 poeng.

- Jeg klarte å holde pulsen nede på normalt nivå, forteller nordmannen.

Skeetbra skyting og OL-sølv til Brovold

Brovold bommet på ett av de fire skuddene, mens ungutten traff på alle. Dermed ble det amerikansk gull.

- Medalje er kjempebra og dette har jeg jobbet for i 12 år.

Det var omskyting også om bronsemedaljen. Franske Anthony Terras traff på tre av fire, og henviste Antonis Nikolaidis til den sure fjerdeplassen.

Harald Jensen (41) deltok i sitt femte OL, men den rutinerte skytteren ble slått ut i kvalifiseringen. Han endte på delt sjetteplass, og måtte ut i omspill. Det nåløyet kom han ikke gjennom.