Skeetbra skyting og OL-sølv til Brovold

Måtte gjennom omskyting i finalen.

BEIJING (Dagbladet.no): Tore Brovold (38) er europamester og verdensrekordinnehaver med 150 poeng. Han var nest best i kvaliken, og en av de aller største medaljefavorittene i finalen.

Og Stange-mannen sikret Norge sølv på skytebanen utenfor den kinesiske hovedstaden.

Det ble en svært spennende og dramatisk finale, som gikk til omskyting. Etter å ha skutt feilfritt ble det én bom på Brovold - og dermed gull til amerikanske Vincent Hancock.

- Jeg føler ikke dette som noe nederlag. Jeg vant sølvet, sier Brovold.

- Hvordan opplevde du finalen?

- Det var veldig spennende, og jeg visste jeg måtte skyte 25 treff. Heldigvis klarte jeg å tenke én og én due, sier sølvvinneren til Dagbladet.no.

På andre etter kvaliken

Den amerikanske 19-åringen var best i kvalifiseringen med 121 treff på 125 skudd. Deltakerne tok med seg kvalikskuddene inn i finalen, og Hancock hadde ett poeng å gå på ned til Tore Brovold, franske Anthony Terras og kypriotiske Antonis Nikolaidis.

TOK SØLV: Tore Brovold. Foto: SCANPIX
TOK SØLV: Tore Brovold. Foto: SCANPIX Vis mer

Landsmannen Georgios Achilleos hadde med seg 119 treff og kinesiske Ridong Qu hadde 118 treff.

Etter 15 skudd i finalen var det bare Brovold og Hancock som hadde truffet på samtlige. Da så det veldig lovende ut for nordmannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og på det 21. skuddet bommet den amerikanske 19-åringen. Da var Brovold og Hancock helt likt i teten.

Feilfri finalerunde

Nordmannen skjøt feilfritt og traff 25 duer i finalerunden, men siden amerikaneren hadde ett poeng å gå på, ble det omskyting om gullmedaljen.

- Det er utrolig sterkt av ham å skyte 25 i finalen, som eneste utøver. Det viser hvilken mental styrke han har, sier trener Michael Jørgensen.

Da den ordinære finalerunden var over hadde begge 145 poeng.

- Jeg klarte å holde pulsen nede på normalt nivå, forteller nordmannen.

Skeetbra skyting og OL-sølv til Brovold

Brovold bommet på ett av de fire skuddene, mens ungutten traff på alle. Dermed ble det amerikansk gull.

- Medalje er kjempebra og dette har jeg jobbet for i 12 år.

Det var omskyting også om bronsemedaljen. Franske Anthony Terras traff på tre av fire, og henviste Antonis Nikolaidis til den sure fjerdeplassen.

Harald Jensen (41) deltok i sitt femte OL, men den rutinerte skytteren ble slått ut i kvalifiseringen. Han endte på delt sjetteplass, og måtte ut i omspill. Det nåløyet kom han ikke gjennom.