Skeid - mot alle odds

VOLDSLØKKA (Dagbladet): Skeid- Lyn 2- 0. Skeid er tilbake i Tippeligaen - mot alle odds. Med begrensede midler og urutinerte spillere, har klubben bevist at penger og stjerner ikke er alt.

Og trener Bengt Eriksen (33) driver laget etter svært gammeldagse treningsprinsipper.

- Det er nok riktig det, ja, sier Eriksen mens champagnekorkene fyker og jubelen står i garderobetaket.

- Hos oss eksisterer ikke ord som «serve» og «distribusjon». I Skeid heter det innlegg og pasning. Og treningsøvelsene legges opp så enkelt som mulig, og ikke minst må vi få dem til å virke. Vi er gammeldagse og spiller på folkelighet, sier Eriksen til Dagbladet.

Eriksen mener et direkte språk og angrepsfotball er nøkkelen til trivsel - og dermed suksess.

- Jeg er veldig direkte mot gutta og sier tingene som det er - rett ut. Jeg er neppe lett å ha med å gjøre. Men det er viktig å snakke så alle forstår, hevder Bengt Eriksen. Han har også klare meninger om opprykks-thrilleren mot Kjelsås.

Kjelsås - til å gråte av

- Hjertet mitt gråter når jeg ser Kjelsås spille fotball. Det er ikke fint å se på og kolliderer totalt med min fotballfilosofi. Derfor er jeg glad det ble oss og ikke Kjelsås som rykket opp.

I skjebnekampen mot Lyn fikk unge Eriksen demonstrert sine taktiske ferdigheter til fulle: vinn ballen og gå rett på mål. Skeid produserte målsjanser på løpende bånd og kjørte over Lyn. Periodevis var det vakkert å se på.

Før sesongstart mistet Skeid åtte A-lagsspillere. Da økonomien skrantet i sommer og spillerne måtte tåle 20 prosent lønnskutt, forsvant krumtappen Dagfinn Enerly til Moss. Ved halvspilt serie var Torshov-klubben nærmere bånn enn opprykk.

Krever garantier

- Jeg tar ti prosent av æren for opprykket. Resten er guttas fortjeneste. Stjernene er borte. Nå er det unggutta som gjør jobben - guttunger som står på for å bli bedre fotballspillere.

Trolig tar Bengt Eriksen minst ett år til som trener.

- Klubben og jeg er i dialog, og vi blir enige hvis to forutsetninger oppfylles:

- Vi må beholde stammen av dagens A-stall. Vi kan ikke skifte ut ti mann igjen for tredje år på rad. Og jeg vil ha garanti for at vi ikke havner i et nytt økonomisk uføre. Lønnskutt går én gang - ikke to, sier Bengt Eriksen.

<B>SA-SA-SA, BRA-BRA-BRA, SKEID, SKEID, SKEID:</B> Jubelen sto i taket og korkene spratt da Skeid var klare for Tippeligaen etter en opprykksthriller.