Kristiansund-Manchester United

Skepsisen er fortsatt veldig stor

Ole Gunnar Solskjær synes upåvirket av det enorme presset han lever med. Utenfor klubben handler de fleste spørsmålene om hvor lenge han beholder jobben.

SMILER OG ER GLAD: Han har drømmejobben på jord, nyter hvert øyeblikk og har kost seg stort i Oslo. Men bak maska lever Ole Gunnar Solskjær med et vanvittig press. De færreste, selv de som holder med Manchester United tror ikke/er usikre på om han overlever sesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SMILER OG ER GLAD: Han har drømmejobben på jord, nyter hvert øyeblikk og har kost seg stort i Oslo. Men bak maska lever Ole Gunnar Solskjær med et vanvittig press. De færreste, selv de som holder med Manchester United tror ikke/er usikre på om han overlever sesongen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
  • Kristiansund - Manchester United 0-1 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Manchester United kommer til Oslo med jevne mellomrom, sist de var på Ullevaal stadion var for to år siden (Vålerenga 3-0). Kommer Ole Gunnar Solskjær tilbake som manager har han levert det veldig mange ikke tror han er i stand til på Old Trafford.

SE TV: Noah Solskjær debuterte for A-laget til Kristiansund under kveldens treningskamp mot Manchester United, hvor pappa Ole Gunnar var trener. Reporter: Fredrik Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

TOLV DAGER UNNA serieåpningen mot Chelsea på Old Trafford har Ole Gunnar Solskjær og Manchester United en spillerstall som bør være konkurransedyktig i Premier League. Med ytterligere et par forsterkninger før overgangsvinduet stenger, der en av dem bør være en midtstopper, vil det ikke være rom for unnskyldninger heller.

2018/2019 er historie, nå handler det om 2019/2020.

Ole Gunnar Solskjær må levere.

Han går for Ferguson-resepten, har valgt å satse på unge engelske spillere, og på mange måter står og faller han på det.

Det står mye respekt av det.

FØRST HANDLET DET om Ole Gunnar Solskjær var i stand til å lede Manchester United ut av den negative og triste bakevja José Mourinhos dårlige humør og destruktive fotballsyn hadde ført dem inn i. Det var han.

Ole Gunnar Solskjær er en stor del av Manchester United og kjenner klubben fra innsida.

I desemberkrisa 2018 visste han nøyaktig hvilke knapper han skulle trykke på.

SOLSKJÆR: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær ser fram til å møte sin gamle klubb på Ullevaal stadion. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

DA HUMØRET OG den gode klubbfølelsen var gjenreist og etablert ble det store spørsmålet om han ville få jobben på permanent basis. Den fikk han. Faktisk tidligere enn noen kunne ane. Ole Gunnar Solskjærs væremåte og klubbsamlende egenskaper hadde overbevist styreformann Ed Woodward og eierne i Glazer-familien. Manchester United skulle tilbake til røttene David Moyes røsket opp med rota da han overtok for Sir Alex Ferguson i 2013. Men med Manchester Uniteds kollaps mot slutten av sesongen ble det altoverskyggende spørsmålet om det Ole han nå har gjort, investert og brukt sommeren på, er nok til å overleve i jobben.

Det spørsmålet ble stilt allerede i april, forsterket i mai etter de elendige forestillingene og katastroferesultatene mot nedrykkslagene Huddersfield borte (1-1) og Cardiff hjemme (0-2), og det lever fortsatt.

Sterkere enn noen gang, vil jeg påstå

Hva Ole Gunnar Solskjær og Manchester United angår er det faktisk det spørsmålet jeg hører oftest.

MED TANKE PÅ tida vi er inne i, i slutten av juli og bare halvannen uke unna seriestart i Premier League, er det et paradoks. Denne tida av fotballåret er optimismens tid. Før en eneste kamp er spilt er alt mulig. Det er nå man snakker om titler og opprykk. Når ingen poeng er tapt kan fortsatt alle vinnes. Og hadde Manchester United vært Manchester United slik de var da Ole Gunnar Solskjær spilte der, ville også det vært praten rundt klubben.

Men det er ikke det.

Det er stort sett bare Ole Gunnar Solskjær som snakker om trofeer i slutten av sesongen.

De fleste andre snakker om hvor lenge han kommer til å vare i jobben.

Som om sannsynligheten for at han mislykkes er større enn muligheten for å lykkes.

Live-published photos and videos via Shootitlive

DET ER IKKE bare de som holder med alle andre klubber som lener seg i negativ retning. Hadde det vært det ville det vært greit. Og helt naturlig. Vi hater alle, alle hater oss. Varig svekkede sjelsevner er en del av fotballen. Men også på innsida av United-familien er frykten og skepsisen iboende og dypt forankret.

Man våger liksom ikke å håpe fullt ut.

MANCHESTER UNITED SPILTE MOT KRISTIANSUND BK: Det endte 0-1 i oppgjøret mellom Kristiansund BK og Manchester United på Ullevaal Stadion i kveld. Vis mer

Man vil se det først.

1-0 OVER KRISTIANSUND på et straffespark i kampens 92. minutt har ingenting med Manchester Uniteds framtidsutsikter å gjøre. Fotballkamper som dette blir ofte sånn. Da Real Madrid var på Ullevaal i 2015, holdt Vålerenga dem til 0-0. Men Kristiansund var gode, forsvarte seg som løver, og enkelte spillere - spesielt keeperne Sean McDermott og Serigne Mbaye, midtstopper Christoph Psyche og midtbanespiller Amidou Diop - leverte store prestasjoner.

Manchester United har tolv dager på seg til å være der de må være for å gi Ole Gunnar Solskjær den sesongstarten han drømmer om og trenger.