Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skeptisk til norsk profflag

Sykkel-Norge drømmer om et norsk profflag allerede fra neste sesong. Med verdensmester Thor Hushovd (21) som en av stjernene. Sjøl er han mye mer skeptisk: Tanken om et norsk profflag virker fjern, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både sykkelforbundet og de største eliteklubbene er i gang med proff-planleggingen, og målet er å ha alt i boks ved tusenårsskiftet. Akkurat det vet Thor Hushovd lite om.

- Det er sikkert interessant med et slikt lag i Norge. Men jeg kan ikke skjønne annet enn at det ligger langt fram i tid. Jeg har knapt nok hørt om disse planene, sier Hushovd.

Trenger matching

Og selv om sykkelfolket får tingene på plass før Hushovd vet ordet av det, er det slett ikke sikkert de får talentet fra Ringerike Sykkelklubb med seg i stallen.

- Jeg trenger å matche meg mot gode syklister, og det er ikke sikkert jeg får muligheten til det i et nytt, norsk lag. Et slikt lag må jobbe seg opp fra null, og vil ikke få delta i de største rittene, forklarer Hushovd.

U23-VM-gullet i fjor og de sterke resultatene hittil denne sesongen har gjort råsterke Thor til en ettertraktet mann for utenlandske klubber. Og planen er å starte proffkarrieren etter høstens amatør-VM. Men det er ingen krise om han drøyer enda lenger.

Velge riktig

- Jeg er bare 21 år og har god tid. Syklister er gjerne på høyden når de er rundt 30 år. Dessuten må jeg velge riktig blant de tilbudene som måtte komme. Velger jeg feil klubb og blir kastet til ulvene uten å bli tatt vare på, kan jeg ødelegge hele karrieren.

Allerede for to år siden - som førsteårs senior - takket han nei til et tilbud fra danske Accept Card. Thor var ikke klar for profflivet.

- Dessuten mente kameratene min i Grimstad at jeg måtte velge et mer eksotisk sted enn Danmark hvis jeg absolutt skulle flytte. De syntes Danmark var et litt for kjedelig land å komme på besøk til, ler Thor.

KLAR: I morgen starter Ringerike Grand Prix, og Thor Hushovd trår for hjemmeseier.