Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skeptisk til trenerbytte

Om ei uke avgjøres hvem som blir Ole Einar Bjørndalens nye sjef når landslagstrener Roger Grubben slutter etter sesongen. Det setter verdenscupvinneren på pinebenken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Bjørndalen har tidligere gitt tydelig uttrykk for sin misnøye i forbindelse med Roger Grubbens avgang som landslagstrener etter sesongen. Nå er verdenscupvinneren ikke nådig i sine krav til sin tilkommende sjef.

-  Personen må ha bred kunnskap om skiskyting, han må vite mye om idrett, lytte, og skille mellom sitt privatliv og idretten. I tillegg bør han være streng. Jeg forstår likevel at det er vanskelig å ansette en god trener. En trener blir som regel bedre etterhvert, sier Bjørndalen, som er direkte lei seg for at Grubben slutter.

62. v-cup-seier

I går tok 32-åringen fra Simostranda sin 62. verdenscupseier totalt, og ble årets sammenlagtvinner i verdenscupen under Grubbens ledelse. Og det én runde før slutt, og til tross for at han har stått over sju verdenscuprenn denne sesongen. Ifølge Bjørndalen er kommunikasjon mellom utøver og trener alfa omega i forhold til suksess i skisporet. Derfor er han glad for at veien mellom utøvere og ledelse i Skiskytterforbundet ikke er lang.

-  Heldigvis blir vi involvert i ansettelsesprosessen. Det lyttes til våre tips og ønsker, og vi informeres når det tas avgjørelser, forsikrer Bjørndalen.

Oftedal het kandidat

Foreløpig er gårsdagens hovedperson i Holmenkollen ikke blitt informert om hvilke kandidater som er aktuelle til den ledige trenerstillingen. Skiskytterpresident Trond Damås kan imidlertid fortelle at juniorlandslagstrener Kjell Ove Oftedal er den heteste kandidaten i øyeblikket.

-  Vi skulle selvsagt hatt Roger Grubben videre med på lasset, men vi forstår at han velger å trappe ned. Oftedal er dermed en svært aktuell kandidat som vi vet kan gjøre en god jobb, sier Damås til Dagbladet.

 SUVEREN:  Ole Einar Bjørndalen koste seg fram til sin 62. verdenscupseier blant tusenvis av tilskuere i Holmenkollen i går. -  Det var uansett flott å vinne verdenscupen i dag, sier Bjørndalen. Foto: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix
SUVEREN: Ole Einar Bjørndalen koste seg fram til sin 62. verdenscupseier blant tusenvis av tilskuere i Holmenkollen i går. - Det var uansett flott å vinne verdenscupen i dag, sier Bjørndalen. Foto: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix Vis mer

Grubben skal etter sesongavslutningen over i en deltidsstilling der han skal jobbe halvparten av tida i Skiskytterforbundet, og den andre halvparten for gymnaset i Sirdal. President Damås er på sin side fullt klar over Bjørndalens store tillit til sin avtroppende trener, og forstår viktigheten av å inkludere skiskytteresset og hans lagkamerater i trenerspørsmålet.

-  Utøverne blir med på evalueringer underveis, og vi lytter til det de har å si. Den endelige avgjørelsen tar imidlertid generalsekretæren i forbundet, sier Damås.

Poirée uteble

Bjørndalen gjorde som forventet under gårsdagens festforestilling i Holmenkollen, og ble verdenscupvinner 5,7 sekunder foran polske Tomasz Sikora. Det holdt til verdenscupseier sammenlagt. Bjørndalens eneste utfordrer til tittelen, Raphael Poirée, valgte imidlertid å trekke seg like før gårsdagens renn. Poirée lå 29 poeng bak Bjørndalen etter torsdagens sprint, og ga opp håpet om å vinne verdenscupen. Derfor valgte han å spare kreftene sine til dagens fellesstart.

-  Jeg snakket med Raphael etter frokost, men han nevnte ikke at han vurderte å trekke seg. Det var uansett flott å vinne verdenscupen i dag, sier Ole Einar Bjørndalen.

image: Skeptisk til trenerbytte
KRYSTALLBØTTA: Ole Einar Bjørndalen med beviset på at han vant verdenscupen totalt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!