Ralf Rangnick, Manchester United

- Skeptisk

Fotballekspert Øyvind Alsaker mener Rangnick-ansettelsen sender et tydelig signal fra United. Samtidig er han usikker på om tyskeren kan løse «Ronaldo-gåten».

KLAR: Ralf Rangnick er ansatt som Manchester Uniteds nye manager - erstatter Ole Gunnar Solskjær. Video: Rødt Kort. Foto/musikk: Scanpix / Epidemic Sound. Vis mer
Publisert

Mandag formiddag ble det bekreftet at Ralf Rangnick (63) tar over Manchester United ut sesongen. Tyskeren har signert en kontrakt som hovedtrener, og går så over i en konsulentrolle over de to neste åra.

Rangnick er muligens et ukjent navn for mange, men blir ofte trukket fram av topptrenere som en stor inspirasjon.

Både Jürgen Klopp og Thomas Tuchel peker ut Rangnick som en sterk innflytelse.

63-åringen er kjent som en klubb-bygger, og var delaktig i RB Leipzigs vekst fra nivå fire i Tyskland til toppligaen Bundesliga. Seinest var han sports- og utviklingsdirektør i Lokomotiv Moskva.

- Moderniseres

Fotballkommentator i TV 2, Øyvind Alsaker, mener ansettelsen er et tegn på at United moderniseres.

- United er en klubb som i 25 år var styrt av en eneveldig «hersker» i Sir Alex Ferguson. Da han forsvant var det kanskje mer fornuftig å gå inn i en ny tid, men de har egentlig bare prøvd å hente managere i Fergusons ånd. Men dette er et signal om en litt mer moderne tilnærming, sier han til Dagbladet, og fortsetter:

SIGNAL: TV 2s Øyvind Alsaker tror ansettelsen signaliserer at United moderniseres. Foto: TV 2
SIGNAL: TV 2s Øyvind Alsaker tror ansettelsen signaliserer at United moderniseres. Foto: TV 2 Vis mer

- Nå kommer det en trener inn med en veldig sterk og tydelig filosofi. Først midlertidig, men så trer han inn i en ny rolle i klubben seinere, slik at hans ideer kan få mer enn dette ene året i klubben. Etablerer du en filosofi, så kan du bytte trenere uten å måtte starte på nytt. Da gjelder det bare å finne en som passer til den filosofien.

Rolf Rangnick er kjent for å foretrekke en taktikk som er basert på høyt press, og krediteres ofte som skaperen av det beryktede «gegenpress»-systemet.

Alsaker tror derfor det blir spennende å se hvordan Rangnick løser «Ronaldo-gåten».

- Høstens store spørsmål var: «Hvordan skal Solskjær forme et lag rundt Ronaldo, som ikke løper». Rangnick får nå samme utfordring. Kommer han til å bruke ham? Jeg er veldig spent på å se om det kan fungere, men jeg er skeptisk til det.

- Lojalitet? Skaff en hund

Engelske medier har meldt at medlemmer av det nåværende trenerteamet forblir på Old Trafford. Bare så seint som søndag kveld etterlyste Manchester United-legende Roy Keane endringer på trenerbenken, noe han altså ikke får.

LEI: Roy Keane håper Rangnick kan hente inn de riktige menneskene. Foto: Steven Paston / PA / NTB.
LEI: Roy Keane håper Rangnick kan hente inn de riktige menneskene. Foto: Steven Paston / PA / NTB. Vis mer

- Trenerteamet må holdes ansvarlige. Mange av dem var ikke bare i klubben under Ole, men Mourinho også, sa Keane i Sky Sports' studio etter kampen mot Chelsea søndag kveld.

- Jeg håper Rangnick-ansettelsen er et gjennombrudd. Jeg håper de som klubb henter de rette personene, og ikke bare fordi de kjenner noen, eller fordi de er hyggelige, fortsatte han, og avsluttet slik:

- Hele tanken bak lojalitet i fotball … Vil du ha lojalitet? Skaff deg en hund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer