Skeptiske svensker etter hjemmetap

Svensk presse er skeptisk etter 1-2-tapet mot Paraguay rett før avreise til VM-sluttspillet og «dødens gruppe».

Bare det unge ballgeniet Zlatan Ibrahimovic får ros etter sitt kortvarige innhopp. Ajax-spilleren viste flere lekre detaljer og holdt på å berge uavgjort med et hælspark.

-Jeg var sannsynligvis ikke alene om å lure på om et lag som ikke klarer å ta ballen fra Paraguay på hjemmebane kan være en trussel mot Argentina på nøytral bane, skrev Lasse Sandlin i Aftonbladet etter Sveriges første tap på Råsunda siden 1996. Lagkaptein Patrik Andersson, som nylig var spilleklar igjen etter 11 ukers pause med en kneskade, fikk sammen med stopperkollega Johan Mjällby mye av skylden for Paraguays to mål i første omgang.

-Patrik trenger så mye kamptrening som mulig i den korte tiden som står igjen før VM. Dessverre mangler forsvarsfireren den stabiliteten som gode svenske landslag vanligvis har, skrev Sune Sylvén i Svenska Dagbladet.

Sverige stilte uten småskadde Fredrik Ljungberg og Anders Svensson. Heller ikke forsvareren Olof Mellberg var med. Det bør de tre være i VM, mener pressen.

-Det står klart at midtbanen trenger Ljungberg og Svensson, ellers dør kreativiteten, skrev Torbjörn Petersson i Dagens Nyheter.

Paraguay scoret ved Roque Santa Cruz og Carlos Paredes i første omgang. Andreas Andersson reduserte da hans skudd endret retning på en motspiller og lurte keeper José Luis Chilavert. Ibrahimovic kom inn og skapte røre som spiss, med Henrik Larsson i en tilbaketrukket rolle. Den kombinasjonen pirret pressen, som gjerne vil se mer av det.

-Det var en glede å se hvor bra det virket, skrev Mats Olsson i Expressen. Selv om bare Zlatan fikk ros, var det noen pluss også for venstreback Erik Edman og Tobias Linderoth i en defensiv midtbanerolle. De styrket sine sjanser til plass i VM-laget.

NTB