Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skeptiske til forslag om mix-stafett: - Vi har nok øvelser som det er

Ulvang tror det blir god underholdning.

IKKE SÅ OPTIMISTISK: Vegard Ulvang forteller til NRK at Det internasjonale skiforbundet (FIS) vurderer å innføre mix-stafett i langrenn. Ikke alle synes det er en god idé. Foto: EPA/PEKKA SIPOLA
IKKE SÅ OPTIMISTISK: Vegard Ulvang forteller til NRK at Det internasjonale skiforbundet (FIS) vurderer å innføre mix-stafett i langrenn. Ikke alle synes det er en god idé. Foto: EPA/PEKKA SIPOLA Vis mer

Vegard Ulvang forteller til NRK at Det internasjonale skiforbundet (FIS) vurderer å innføre mix-stafett i langrenn. Ikke alle synes det er en god idé.

Forslaget om en stafett med menn og kvinner på samme lag er oppe til diskusjon i FIS. Ulvang mener dette kan bli god underholdning.

- På Lillehammer var det åtte nasjoner til start under kvinnestafetten, mens det var 14 nasjoner under herrestafetten. Med en mix-stafett med to herrer og to damer ville vi hatt minst 14-15 nasjoner til start, og det blir god underholdning, forklarer Ulvang til NRK.

Skiskytterne har en stafett med to kvinner og to menn på samme lag, og dette har vært en suksess blant skiskytterne, men i langrenn er flere løpere skeptiske.

Ingen betydning FIS ønsker å unngå den store norske dominansen man har sett i langrenn i starten av denne sesongen. I søndagens stafett for menn i Lillehammer ble det norske lag på de tre første plassene. Blant kvinnene ble det også norsk seier, men der tapetserte ikke løperne seierspallen på samme måte som i klassen for menn.

Finn Hågen Krogh som var med på det norske laget som tok annenplassen i søndagens stafett, tror ikke andre nasjoner vil komme nærmere Norge om det blir innført mix-stafett.

- Jeg er i utgangspunktet ikke for den typen øvelser, for vi har nok øvelser som det er, mener Krogh.

- Norge er sterk både på dame- og herresiden, og jeg tror ikke noen andre nasjoner ville komme noe nærmere vårt nivå av den grunn. De må rett og slett bare jobbe mer og bli bedre på ski, sier Krogh videre.

Frister ikke Finnmarkingen lar seg i alle fall ikke friste av mix-stafett. som nevnt har skiskytterne en slik stafett med både kvinner og menn på samme lag. I alpint er det også slik, en lagkamp i parallellkjøring med representanter fra begge kjønn. Hopp har også en tilsvarende lagkonkurranse, men i langrenn har det til nå ikke vært snakk om det.

Niklas Dyrhaug som var med på det norske vinnerlaget i Lillehammer, er i motsetning til Krogh positiv til å prøve ut noe nytt.

- Jeg tror mix-stafett kunne vært kunne vært en spennende konkurranseform. Vi har jo mange gode løpere her i landet blant begge kjønn, sier Dyrhaug.

I år kommer det ikke til å bli gjort noen forandringer, men Ulvang forteller at mix-stafett kan bli innført fra neste sesong.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media