Ski-profil freser mot muskel-hets

Den slovenske sprinteren Eva Urevc fnyser av kritikk i sosiale medier.

SLÅR TILBAKE: Den slovenske sprinteren Eva Urevc slår tilbake mot kritikerne. Video: Løkås/Haarstad Vis mer
Publisert

BEITOSTØLEN / RUKA (Dagbladet): Med en voldsom toppfart, eksplosivitet og glimt i øyet, suste sprinteren Eva Urevc inn i medias søkelys for tre år siden.

Dessverre ble VM i Seefeld i 2019 en nedtur for den slovenske kvinnen, som nå er blitt 26 år. Det påfølgende året sleit hun med skader. Overfor Dagbladet har hun tidligere fortalt at den perioden var mentalt tøff.

I fjor var hun tilbake igjen og forrige helg åpnet hun årets sesong på Beitostølen:

- Det var tøft, men det var deilig å konkurrere igjen, sier hun til Dagbladet.

JAGER FORM: Eva Urevc endte på en 29.plass på den klassiske 10 kilometerne på Beitostølen, som er langt fra hennes favorittdisiplin. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JAGER FORM: Eva Urevc endte på en 29.plass på den klassiske 10 kilometerne på Beitostølen, som er langt fra hennes favorittdisiplin. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Slår tilbake

Urevc har tidligere blitt sammenliknet med Marit Bjørgen, først og fremst på grunn av kroppen. Det har gitt henne eksplosivitet, men på Beitostølen forteller hun at det også har ført til mye slakt i sosiale medier.

- Jeg liker å vise fram det livet jeg liker å leve på Instagram. Det er treningssenter, langrenn og alt annet jeg liker. Det er viktig å nyte prosessen når du vil bli god i sport, og jeg vil vise at jeg gjør det, forklarer hun til Dagbladet.

- Hvordan er reaksjonen?

- Det er for det meste positive tilbakemeldinger, men det er også negative. Jeg er en kvinne med muskler, og det er mange som ikke liker det. Men jeg bryr meg ikke, sier den tidligere roeren.

- Hva sier de?

- De sier at jeg går på steroider. Jeg prøver å ikke ta det seriøst, for det går ikke an å la det påvirke deg. De vet ikke noe om sport, de er bare sofasittere som kritiserer. Jeg tror ikke de har det bra med seg selv, slår hun fast.

Urevc jobber nå med å komme i form til OL i Beijing i februar, men det største målet er VM på hjemmebane i Planica i 2023. Sloveneren gleder seg til årets sesong:

- Det har vært opp- og nedturer. I fjor hadde jeg bedre resultater, men jeg var fortsatt ikke fornøyd fordi jeg visste at jeg hadde mer inne. Jeg håper å bevise det denne sesongen, forklarer 26-åringen.

FAVORITTENE INFRIDDE: Therese Johaug og Hans Christer Holund leverte varene og vant henholdsvis 10 - og 15-kilometeren på Beitostølen. Noen valgte derimot å protestere mot regelverket, og den slovenske sprinteren Eva Urevc slår tilbake mot kritikerne. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Norsk støtte

Norske utøvere har også opplevd kritikk i sosiale medier. Etter VM i Oberstdorf åpnet Emil Iversen opp om at han ble kalt både pedofil og astmatiker i kjølvannet av femmilsgullet.

Heidi Weng sier at hun har fått mange negative kommentarer:

- Det er mye folk som har mye meninger både om det ene og det andre. Vi får det ofte. Det er flest positive, men du har de negative som alltid skal melde alt om alle, dessverre. Det er et eller annet uansett hva man legger ut. Sånn er det, dessverre. Folk kan jo tenke seg om litt om før de skriver til folk. Jeg prøver å unngå å lese det, sier Weng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer