Ski-profil overrasker

Den russiske skiløperen Veronika Stepanova ble overrasket over hva folk ville vite om henne på Google, men ga klart svar.

KLART SVAR: Det russiske supertalentet Veronika Stepanova ga følgerne sine et tydelig svar. Video: stepanova_nika01 / instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Den russiske skiløperen Veronika Stepanova (20), som tok gull i junior-VM tidligere i år, skrev seg for alvor inn i skieliten søndag ettermiddag.

Hun viste list og klasse da hun sikret seieren på stafett for Russland, foran Sverige og Norge.

- Dette var … wow … Jeg kan ikke beskrive det ennå. En fantastisk dag, sier Stepanova til Dagbladet. For henne var det ekstra spesielt å gå ankeretappen mot Fossesholm, som hun kriget med allerede i junior-VM i 2019.

NYTT RUSSISK HÅP: Veronika Stepanova. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NYTT RUSSISK HÅP: Veronika Stepanova. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ga svar på tiltale

Stepanova viste seg for alvor fram i skisporet søndag, men tidligere i høst har hun også markert seg i norsk presse.

Hun kritiserte blant annet Dagbladets avsløringer om forstyrret spiseatferd og spiseforstyrrelser i langrennssporten, og ga sin klare mening om at vektdebatten. Nylig kastet hun seg også inn i Johannes Høsflot Klæbo-debatten.

På Lillehammer delte Stepanova også sine tanker om en annen ting som vekket oppsikt tidligere i høst.

Hun delte et bilde fra Google på sin Instagram-konto, som viste at det ordet folk la oftest til etter navnet hennes var badedrakt.

- En skiløper i badedrakt. Hvorfor er jeg ikke overrasket over søkeresultat, selv om skiløper i skidrakt hadde vært mer normalt, skrev Stepanova på Instagram.

På Lillehammer forklarer hun bildestuntet til Dagbladet:

- Det er interessant at folk ville søke på det. Det var artig. Jeg har ikke noen problemer med å dele det, sier Stepanova og ler til Dagbladet.

I Instagram-posten forklarer hun hvorfor:

- Jeg liker kroppen min. Jeg vant i lotteriet, og nå jobber jeg knallhard for å få kroppen til å hjelpe meg med å oppfylle drømmene mine. Bare se på bildet. Jeg deler det med glede.

- Du liker å være i rampelyset?

- Ja, sier Stepanova og ler til Dagbladet.

STORSKJERM: Frida Karlsson liker ikke sin egen stemme, Simen Hegstad Krüger står bak en bragd helt uten sidestykke, og William Poromaa tilbys en hjelpende hånd av Johannes Høsflot Klæbo. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Ikke redd

Stepanova forteller at hun liker seg i søkelyset, og at hun mener det er viktig at utøverne stiller opp.

- Det er bra for sporten, for utøvere og for media at vi stiller opp og snakker, sier hun.

Fortsetter Stepanova i samme sporet kommer hun til å bli en russisk profil i åra framover. Selv er hun positiv på egen framtid:

- Jeg er ikke redd. Jeg tør å drømme stort, og gjør det jeg må gjøre. Nå kommer jeg til å ta en prat med treneren min om framtida.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer