Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-sjefen garanterer rettferdig OL-uttak

Vil unngå krangel med Aukland og Svartedal.

SMØRER SJEFEN: Team Xtra hadde pressekonferanse i dag med sportsjef Åge Skinstad som gjest, her får han kake av Anders Aukland, th. Jens Arne Svartedal. Foto: ARNT E. FOLVIK
SMØRER SJEFEN: Team Xtra hadde pressekonferanse i dag med sportsjef Åge Skinstad som gjest, her får han kake av Anders Aukland, th. Jens Arne Svartedal. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

|||BEITOSTØLEN (Dagbladet): I dag arrangerte Team Xtra Personell en presselunsj der de redegjorde for sesongplanene. En viktig del av den planen - for Anders Aukland og Jens Arne Svartedals del - er femmilsmedaljer i OL.

Men skal de klare det, må de først bli tatt ut.

Lover rettferdighet
Og det er nettopp der det har piplet fram litt skepsis. Ikke minst etter at verdenscuptroppen til Kuusamo ble tatt ut før helgas mønstringsrenn på Beitostølen.

- Vil løperne utenfor landslaget få de sjansene de fortjener for å få vist fram OL-potensialet sitt?

- Ja, det kan jeg garantere, sier sportssjef Åge Skinstad.

- Og jeg kan også garantere at OL-troppen som til sjuende og sist blir tatt ut er rettferdig. Selvsagt er den det. Det er i min interesse at de beste løperne går i OL. Vi skal ha med oss flest mulig medaljekandidater til Canada.

- Viser Jens Arne Svartedal og Anders Aukland medaljekvaliteter, blir de selvsagt med i OL-troppen, sier Skinstad til Dagbladet.

Dokumenterer
Sist vinter var det en del motsetninger mellom landslaget og Xtra Personell. Det har det private laget tatt noen grep for å unngå i år. Blant annet har de inngått en avtale med Olympiatoppen - som de betaler for - for å dokumentere den treningsjobben de gjør.

- Avtalen med Olympiatoppen er viktig av to grunner. For det første er det utmerket ekspertise der. For det andre får vi dokumentert hva vi driver med. Den dokumentasjonen vil klart og tydelig vise at vi - i alle fall ikke Jens Arne og jeg - satser utelukkende på langløp, men trener hardt og spesifikt mot å kunne hevde oss i OL, sier Anders Aukland til Dagbladet.

I motsetning til Svartedal, ble han ikke tatt ut til Kuusamo, og får dermed en lengre vei til OL.

- For meg gjelder det å benytte de sjansene jeg får, om det så er en stafettetappe på Beitostølen eller et norgescuprenn på Sjusjøen, sier Aukland.

- Og benytter han de sjansene godt, får han både gå verdenscup og OL, forsikrer Åge Skinstad.

Kaas bestemmer til slutt
Og skulle ikke Team Xtra slå seg til ro med Skinstads forsikringer om rettferdighet, kan kanskje Dag Kaas' ord berolige dem. Kaas er langrennsansvarlig i Olympiatoppen og dermed den som til sjuende og sist må godkjenne et olympisk laguttak.

- Jeg kan selvfølgelig garantere at vi sender de løperne vi mener er best. Enten de kommer fra landslaget, Team Xtra Personell eller helt andre steder, sier Kaas til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media