Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM gikk 40 millioner i overskudd

Og VM-direktøren får bonus på 400 000 kroner.

20110306 OSLO Petter Northug jr vant 50 km under vm på ski i Holmenkollen.Her Tord Asle Gjerdalen som ble nummer tre.
20110306 OSLO Petter Northug jr vant 50 km under vm på ski i Holmenkollen.Her Tord Asle Gjerdalen som ble nummer tre. Vis mer

Ski-VM i Holmenkollen var en gigantsuksess og gikk med rundt 40 millioner kroner i overskudd. VM-sjefen Åsne Havnelid roses for jobben hun har gjort og belønnes med en bonus på til sammen 400.000 kroner. Det opplyste styreleder Svein Aaser på det avsluttende pressetreffet i VM-paviljongen i Oslo sentrum fredag formiddag. — Hovedårsaken til det gode resultatet er billettinntektene som var høyere enn vi våget å legge inn i våre budsjetter. Vi hadde kontroll på kostnadene, som var nøkterne, så håpet vi at inntektene ville komme, noe de gjorde, sier Aaser. Billettinntektene endte 38 millioner kroner over budsjett. Øvrige inntekter endte cirka fem millioner over budsjett.
Bonus til sjefen VM-direktør Åsne Havnelid mottar en bonus på 400.000 kroner før skatt, fordelt på utbetalinger over fire år. — Dette er vel fortjente penger. Hun har gjort en strålende jobb helt fra vi ansatte henne i 2007, sier Aaser. Også styreleder Ole Anker-Rasch i Skiforeningen og visepresident Erik Røste i Norges Skiforbund, skryter av den jobben Havnelid har gjort. Aaser la stor vekt på at ski-VM var et arrangement helt uten statlig eller kommunal garanti. Aksjekapitalen var på skarve 2 millioner kroner. Skiforeningen og skiforbundet karakteriserte han som kompetente, men fattige eiere. — Vi ville gått konkurs dersom dette arrangementet hadde gått med et underskudd på mer enn 2 millioner kroner. Vi var helt avhengig av å lykkes økonomisk. Overskuddet går nå tilbake til de to eierne, til skiidrettens beste.
Så inn i tåka Svein Aaser fortalte om et arrangement som ble gjennomført svært solid og profesjonelt og som hadde en fantastisk publikumsstøtte. Totalt så 1,2 millioner ski-VM live, 650.000 av dem overvar medaljeseremoniene i Oslo sentrum.

Det ble solgt 270.000 billetter. NRKs TV-produksjoner ble fulgt av 250 millioner seere, 28 millioner bare i Norge. — Publikum var helt fantastisk. Det er vel bare i Oslo at 8000 mennesker kan sitte i Midtstubakken og se inn i tåka, og likevel ha det moro. De som spådde at folkefestenes tid er over, tok grundig feil. Publikum var helt enestående, konstaterer en strålende fornøyd styreleder. — Det var en betydelig interesse også utenfor Norge. Vi har ikke fått noen negative tilbakemeldinger internasjonalt, legger han til.
T-bane-krøll Det eneste skjæret i sjøen under avviklingen av gigantarrangementet var T-bane-kaoset den første lørdagen.

Ansvarlige hadde glemt at det var helgedag, og mange ble stående på overfylte T-banestasjoner og måtte bittert konstatere at de gikk glipp av Marit Bjørgens triumf på 15 kilometer skiathlom. — Mellom 2000 og 2500 personer har dokumentert at de hadde billett til arrangementet og har fått refundert disse pengene. Totalt dreier det seg om rundt 1 million kroner, sier Svein Aaser.

(NTB)