FLYR HØYT: Seefeld fikk tildelt ski-VM i 2019 i dag. Her flyr Magnus Moan i hoppbakken under verdenscuptrippelen under årets sesong.Foto: AP /Michael Probst/ NTB Scanpix
FLYR HØYT: Seefeld fikk tildelt ski-VM i 2019 i dag. Her flyr Magnus Moan i hoppbakken under verdenscuptrippelen under årets sesong.Foto: AP /Michael Probst/ NTB ScanpixVis mer

Ski-VM i 2019 til Østerrike

Og svenske Åre får alpin-VM.

(Dagbladet): Det internasjonale skiforbundet FIS holder sin kongress i Barcelona i disse dager, og i dag bestemte de seg for hvem som skal arrangere verdensmesterskapene framover.

Vinterens VM i de nordiske grenene holdes som kjent i svenske Falun, mens det i 2017 skal holdes i Lahti.

I kveld bestemte FIS-kongressen seg for å gi verdensmesterskapet i de nordiske grenene, altså hopp, kombinert og langrenn, til Seefeld i Østerrike.

- Den så ingen komme, tvitret den norske skipresidenten, Erik Røste, umiddelbart etter at avgjørelsen ble tatt.

Seefeld har derimot lange tradisjoner for å arrangere skirenn vinterstid. Landsbyen, som ligger på drøyt 1100 meter over havet på grensa mot Tyskland, arrangerte ski-VM i 1985, og var også verter for de nordiske grenene under de olympiske lekene i 1964 og 1976.

Norge ble forøvrig også beste nasjon i 1985 med 15 medaljer totalt. Fem av dem var gull, og Anette Bøe ble VM-dronning med to gull, sølv på stafetten og bronse på 20-kilometeren.

Per Bergerud vant hopprennet i storbakken i Innsbruck, mens dagens sprintlandslagstrener Arild Monsen var blant de fire gutta som tok stafettgull i Seefeld i 1985.

I tillegg til Seefeld fikk svenske Åre alpin-VM i 2019 på FIS-kongressen i kveld.

Park City i USA fikk freestyle-VM for ski og snowboard samme år, mens skiflygings-VM i 2018 ble gitt til tyske Oberstdorf.