Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM til kollen?

Oslo og Holmenkollen kan komme til å søke VM på ski i 2005. Det sier Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, Leif Nybø. Han får full støtte fra skiforeningens Rolf Nyhus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge mener at det er på tide at Holmenkollen igjen får et VM-arrangement, men om Kollens kandidatur kommer til å bli fremmet, henger sammen med om anlegget får status som nasjonalanlegg.

  - Når nasjonalanlegget for skisport (nordiske grener) blir plukket ut er det naturlig at det blir søkt om VM, sier Rolf Nyhus, som føler seg temmelig sikker på at Holmenkollen får nasjonalanleggsstatus.

  To ganger tidligere har ski-VM gått i Holmenkollen. Det var i 1966, da Gjermund Eggen ble den store VM-kongen, og i 1982, da Berit Aunli opplevde sitt livs mesterskap.

  På kongressen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) i år 2000 blir det avgjort hvem som kommer til å få ski-VM i 2005. Falun i Sverige kan være en søker, og kommer i så tilfelle til å bli en direkte konkurrent med Kollen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!