Vrakingen av Petter Northug

Skiforbundet: - Dette er en sak vi håndterer internt

Norges Skiforbund tar saken med Petter Northug internt og direkte med langrennsstjerna.

INTERN SAK: Norges Skiforbund tar Petter Northug-saken internt . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INTERN SAK: Norges Skiforbund tar Petter Northug-saken internt . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Saken mot Petter Northug behandles som en personalsak internt i Norges Skiforbund, meldte TV 2 i formiddag.

Da Dagbladet tok kontakt med medieansvarlig Gro Eide tonet hun ned alvorlighetsgraden et par hakk.

- Dette er en sak som vi håndterer intern og direkte med Petter Northug. Personal i denne sammenhengen betyr at vi følger opp dette internt, skriver Gro Eide i en SMS til Dagbladet.

Dette skjer i kjølvannet av Petter Northugs angrep mot både landslagsledelsen og flere av hans lagkompiser i går kveld.

Northugs manager: - Helt ukjent for meg

Manager Are Sørum Langås sier imidlertid til Dagbladet at ikke har hørt noe om personalsaken.

- Dette er helt ukjent for meg. Jeg kjenner ikke til noen personalsak og derfor er det umulig for meg å kommentere noe om dette, sier manager Langås til Dagbladet.

Northug la mandag kveld ut et bilde i sosiale medier der han tilsynelatende uttalte seg kritisk til vrakingen i verdenscupen. Langås forklarer bildet slik:

- Det er en form for humor i kampens hete. Petter har ingen negative tanker om lagkompisene sine, dersom noen tror det. Petter bruker Instagram til humor og selvironi, det vet alle på landslaget, sier Langås.

På krigsstien

Historien er lang og kompleks. Uoverenstemmelsene startet allerede da Northug var junior og ble vraket til OL i Torino etter å ha herjet med senioreliten under NM.

I ettertid har Northug sendt en rekke stikk til daværende landslagssjef Krister Sørgård, senest overfor Dagbladet i høst.

Etter at Northug valgte å satse på egenhånd, har konflikten blusset opp igjen. Overfor Dagbladet i mars gikk 31-åringen knallhardt ut mot Vidar Løfshus og ba langrennssjefen om å trekke seg.

- Han har tråkket opp sin egen grav denne sesongen. Jeg trenger derfor ikke å si så mye, egentlig. Jeg tror fort at han kan forsvinne fra den stillingen han har nå, sa Petter Northug til Dagbladet i mars.

- Hvorfor tror du det?

- Det handler om hvordan han har håndtert saker. Han har en posisjon som sportssjef hvor han skal vise idretten vår fra den beste siden. Det er ikke alle som mener han har gjort det, svarte langrennsesset.

Nytt stikk

Denne tiraden kom etter at Northug ble vraket til minitouren i Canada, til tross for en stigende formkurve gjennom Lahti-VM, med to av to plasseringer topp 10 og en påfølgende 4. plass i Drammen-sprinten. Dette presterte Northug til tross for å ha vært overtrent gjennom hele sesongen.

I går ble Northug vraket igjen - denne gang til minitouren i Kuusamo. Da valgte 31-åringen å sende et nytt stikk både til landslagsledelsen og fem av sine lagkompiser: Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth og Eirik Brandsdal.

Budskapet i Instagram-posten var følgende:

  • Løfshus: - Vi tar vel ikke med Northug til Ruka?
  • Hetland: - Selvfølgelig ikke, vi må prioritere medaljegarantister i OL-sesongen. Kjør inn Golberg, Krüger, Holund, Tønseth, Fossli og Brandsdal. Mesterskapsløpere med X-faktor.
  • Løfshus: Og vi får ikke pes i media?
  • Hetland: - Seff ikke. Papa Esten O. i dagbladet kommer til å backe oss.

Dette har fått flere til å reagere og er årsaken til at Norges Skiforbund nå velger å gripe inn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer