Skiforbundet: - Jo mer vi gir, desto mer krever Northug

Må signere avtalen i morgen for å kunne gå VM.

MÅ SIGNERE:  Petter Northug (t.v) må signere representasjonsavtalen i morgen. Generalsekretær i skiforbundet Stein Opsal føler Northug-leiren krever mer etterhvert som de gir. Foto: NTB Scanpix.
MÅ SIGNERE: Petter Northug (t.v) må signere representasjonsavtalen i morgen. Generalsekretær i skiforbundet Stein Opsal føler Northug-leiren krever mer etterhvert som de gir. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bare Petter Northugs signatur på representasjonsavtalen mangler før han kan konkurrere for Norge i VM og verdenscup.

Fristen for å signere den går ut i morgen.

Friperiode etter sesongen Ifølge Adressa er det punktet om en friperiode etter sesongslutt partene ikke er enige i. Generalsekretær i Skiforbundet Stein Opsal mener de har strukket seg langt nok.

- Det er vanskelig å forholde seg til dette. Jo mer vi gir, desto mer krever de. Vi må på et punkt si at nok er nok, sier Opsal til Adressa.

Skiforbundet ønsker at Northug er landslagsløper gjennom hele sesongen, mens Northug-teamet ikke forstår hvorfor han må være en del av landslaget, flere uker etter at verdenscupsesongen er over.

Datoen som nå gjelder i avtalen er 15. april. Etter dette kan Northug fritt representere sine egne sponsorer.

- Datoen 15. april har vært et premiss som lå i avtalen Northug fikk tilsendt for en uke siden. Om vi skulle gi flere dispensasjoner vil det i for stor grad gå utover de andre landslagsløperne, forteller Opsal.

- Uforståelig - Petter synes det er uforståelig og urimelig at han skal måtte framstå som en del av landslaget i flere uker etter at verdenscupsesongen er ferdig 15. mars. Dette er viktig for Petter, og han håper og tror at det fortsatt er mulig å komme til enighet med forbundet om dette, sa Northug-manager Are Sørum Langås til NRK tidligere i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer