Skiforbundet: - Jo mer vi gir, desto mer krever Northug

Må signere avtalen i morgen for å kunne gå VM.

 MÅ SIGNERE:  Petter Northug (t.v) må signere representasjonsavtalen i morgen. Generalsekretær i skiforbundet Stein Opsal føler Northug-leiren krever mer etterhvert som de gir. Foto: NTB Scanpix.
MÅ SIGNERE: Petter Northug (t.v) må signere representasjonsavtalen i morgen. Generalsekretær i skiforbundet Stein Opsal føler Northug-leiren krever mer etterhvert som de gir. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Bare Petter Northugs signatur på representasjonsavtalen mangler før han kan konkurrere for Norge i VM og verdenscup.

Fristen for å signere den går ut i morgen.

Friperiode etter sesongen Ifølge Adressa er det punktet om en friperiode etter sesongslutt partene ikke er enige i. Generalsekretær i Skiforbundet Stein Opsal mener de har strukket seg langt nok.

- Det er vanskelig å forholde seg til dette. Jo mer vi gir, desto mer krever de. Vi må på et punkt si at nok er nok, sier Opsal til Adressa.

Skiforbundet ønsker at Northug er landslagsløper gjennom hele sesongen, mens Northug-teamet ikke forstår hvorfor han må være en del av landslaget, flere uker etter at verdenscupsesongen er over.

Datoen som nå gjelder i avtalen er 15. april. Etter dette kan Northug fritt representere sine egne sponsorer.

- Datoen 15. april har vært et premiss som lå i avtalen Northug fikk tilsendt for en uke siden. Om vi skulle gi flere dispensasjoner vil det i for stor grad gå utover de andre landslagsløperne, forteller Opsal.

- Uforståelig - Petter synes det er uforståelig og urimelig at han skal måtte framstå som en del av landslaget i flere uker etter at verdenscupsesongen er ferdig 15. mars. Dette er viktig for Petter, og han håper og tror at det fortsatt er mulig å komme til enighet med forbundet om dette, sa Northug-manager Are Sørum Langås til NRK tidligere i dag.

Opsal undrer seg over hvorfor datoene først har kommet fram i sluttfasene av forhandlingene.

- Hvorfor er en dato plutselig så viktig? Er det bare er ord for at de vil lansere kleskolleksjonen 15. mars? Kravet om 15. mars kom først i sluttfasen, sier generalsekretæren.

Langrennsjef Åge Skinstad tror de får Northugs navnetrekk på avtalen i løpet av morgendagen.

- Jeg er forundret over at spørsmålet om sluttdato for avtalen kommer opp nå. Jeg har vært i bare ett forhandlingsmøte med Coop (Northugs store sponsorpartner) om dette. Det skjedde på Ullevaal stadion 17. september. Da ba Coop om å få endret sluttdato fra 30. april til 15. april. Det etterkom vi i skiforbundet, sier Skinstad til NTB.