Hoppbråket:

Skiforbundet: - Vi er overrasket

Norges Skiforbund skriver i en pressemelding at de har forhandlet intenst for å finne en løsning med hoppsjef Clas Brede Bråthen (52).

I STORM: Sportssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
I STORM: Sportssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hoppbråket har dominert nyhetsbildet de siste ukene. Bråthen har fått støtte fra landslagshopperne, trenerteamet og sponsorer.

Forbundet skriver nå at Bråthen har avvist alle tilbudene.

- Vi er overrasket og beklager sterkt at Clas Brede har avvist alle våre tilbud, som ville sikret at hoppsporten fortsatt kunne dra nytte av hans sportslige kvalifikasjoner og engasjement samtidig som vi løste de utfordringene hans atferd og kommunikasjonsform har hatt for arbeidsmiljøet, sier generalsekretær Ingvild Bretten Berg i Norges Skiforbund.

- Intense forhandlinger

Pressemeldingen kommer bare noen timer etter at Bråthen sa til VG at han hadde blitt tilbudt flere nyopprettede stillinger. Bråthen beskrev tilbudene fra Skiforbundet som «uforsvarlig ressursbruk».

Skiforbundet påpeker i pressemeldingen at de har strukket seg langt og tilbudt Bråthen både faste stillinger og videre engasjement med lederansvaret for landslagene og sportslig støtteapparat.

- Til tross for intense forhandlinger og utallige forsøk på å finne en løsning, må vi dessverre konstatere at mulighetene for å komme til enighet er uttømt, sier advokat Nina Sandnes i Kluge advokatfirma, som representerer Norges Skiforbund i denne saken.

Foto: Nina Hansen
Foto: Nina Hansen Vis mer

Sandnes fortsetter:

- I kjernen handler denne saken om en leder som lenge har utvist en atferd og kommunikasjonsform som er helt uakseptabel og som bryter med alminnelige normer i arbeidslivet. Det har ledelsen en lovmessig plikt til å ta tak i, og det har Skiforbundet gjort uten at Bråthen har vist vilje til å endre seg. Da kan han ikke forvente å kunne fortsette i den sammen jobben.

- Fremlagt et tilbud til sluttavtale

Skiforbundet skriver at de ville tilby Bråthen en midlertidig stilling som toppidrettssjef/landslagssjef hopp for fire nye år.

- I denne stillingen ville alle de sportslige oppgavene bli videreført, mens administrativt arbeid og lederoppgaver ikke inngår. Samarbeidsutfordringene mellom Skiforbundet og Bråthen er i stor grad knyttet til disse oppgavene.

Bråthen skal også fått tilbud om andre stillinger.

- Dersom det ikke lyktes partene å finne andre løsninger, var det også fremlagt et tilbud til sluttavtale som ville gi Bråthen økonomisk forutsigbarhet ett år etter at hans engasjement går ut i april 2022.

Tidligere denne uka var skiforbundet i møte med flere sponsorer om saken, og det kom fram et ønske om å ha Bråthen med videre. Herrelandslagets trener Alexander Stöckl deltok også på møte.

Bråthen har som kjent vært hoppsjef siden 2004. Hans nåværende avtale går ut i april 2022.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer