Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiforbundet anmelder ikke Northug til idrettens domsorganer

Bare signaturen mangler før Northug kan være med landslaget.

 GJØR INGENTING:  Skiforbundet vil ikke anmelde Northug til idrettens domsorganer. Her er landslagssjef Åge Skinstad sammen med Petter Northug. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
GJØR INGENTING: Skiforbundet vil ikke anmelde Northug til idrettens domsorganer. Her er landslagssjef Åge Skinstad sammen med Petter Northug. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Petter Northug møter pressen 12.45. Følg pressekonferansen direkte her!

(Dagbladet): Petter Northug fikk i dag sin dom i Sør-Trønderlag tingrett. Skistjernen ble dømt til 50 dagers i fengsel, og fikk en bot på 185 000.

Straffen godtok 28-åringen på stedet.

I den forbindelse har Norges Skiforbundet kommet med en pressemelding. Der opplyser de at ikke vil anmelde han til idrettens domsorganer.

Det betyr at Northug kan konkurrere for Norge, så fremt han skriver under på en avtale med NSF.

«Norges Skiforbund tar dagens tilståelsesdom i Sør-Trøndelag tingrett til etterretning. De forhold som er omtalt i dommen er alvorlige og ikke i samsvar med idrettens og skiforbundets verdier.
Petter Northug har selv tatt klar avstand fra sine handlinger og også sterkt beklaget disse. Han har avgitt en uforbeholden tilståelse og fått en tilståelsesdom i samsvar med dette.
Norges Skiforbund har vurdert om forseelsen kunne innebære et brudd også på idrettens regelverk og om den skulle anmeldes til idrettens domsorganer.
NSF mener det ikke er grunnlag for dette,» skriver Skiforbundet i en pressemelding.

Videre skriver de at siden forseelsen skjedde utenfor konkurransesesong og Northug ikke var underlagt noen kontrakt med Skiforbundet, vil dagens dom ikke få noen videre følger.

«Forseelsen skjedde ikke i forbindelse med idrettsutøvelse; hverken trening, samling eller konkurranse, og heller ikke reise til eller fra aktivitet knyttet til idretten.

Den skjedde utenfor konkurransesesong, og Northug var ikke underlagt noen kontrakt med NSF da hendelsen inntraff.

Det betyr at Petter Northug kan representere NSF i konkurranser kommende sesong, dersom han velger å skrive under en avtale og er sportslig kvalifisert.

Med dommen har rettsapparatet tatt endelig stilling til og utmålt samfunnets reaksjon på hendelsene 4. mai, noe Norges Skiforbund forholder seg til.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling