TAR HJELP UTENFRA: Her skipresident Erik Røste og leder av langrennskomiteen Torbjørn Skogstad.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TAR HJELP UTENFRA: Her skipresident Erik Røste og leder av langrennskomiteen Torbjørn Skogstad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Skiforbundet ber Anti­doping Norge om hjelp

Til å granske medisinbruken.

(Dagbladet): Norges Skiforbund har bedt Antidoping Norge om å bistå forbundet i gjennomgangen av langrennslandslagets medisinbruk, heter det i en pressemelding.

Det er også aktuelt med annen ekstern bistand i forbindelse med dette arbeidet, for å sikre at det gjøres uavhengig og troverdig, skriver NSF.

- Det er naturligvis helt avgjørende for oss at denne gjennomgangen gjennomføres og ledes av personer som ikke på noen måte er tilknyttet Norges Skiforbund, sier leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad.

Fikk kritikk

Tidligere i dag meldte Skogstad og skipresident Erik Røste at de var enige om at det nå er viktig med en grundig gjennomgang, men fikk raskt kritikk for at det ble gitt inntrykk av at man skulle granske seg selv.

Blant andre kulturminister Linda H. Helleland krevde full uavhengighet rundt granskingen.

Positive til å bidra

Langrennskomiteen i Skiforbundet ønsker en gjennomgang etter at anonyme kilder i media hevder de er tilbudt astmamedisin på landslaget, selv om de er friske.

- Førstkommende mandag skal langrennskomiteen møtes for å beslutte hvordan man skal gjennomføre dette på beste måte. Mandat og sammensetning må vi komme tilbake til, men jeg har i dag vært i dialog med Antidoping Norge og daglig leder Anders Solheim, som er positiv til å bidra, sier Torbjørn Skogstad.

Torbjørn Skogstad understreker at det utover en anonym kilde som har uttalt seg i media ikke foreligger noen ytterligere informasjon som bekrefter påstandene.

- Selv om disse påstandene er fremsatt anonymt uten noen detaljer vi kan forholde oss til, er det behov for at alle forhold knyttet til medisinering avklares åpent og tydelig, sier Skogstad.