Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug og doping:

Skiforbundet dropper erstatningskrav mot Johaug-legen: - Strider mot våre verdier

Fredrik Bendiksen sluttet som landslagslege etter tabben.

VENTER PÅ DOMMEN: Mens Therese Johaug avventer en endelig dom fra CAS, venter lege Fredrik S. Bendiksen (i bakgrunnen) på påtalenemnda i Antidoping Norges innstilling.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VENTER PÅ DOMMEN: Mens Therese Johaug avventer en endelig dom fra CAS, venter lege Fredrik S. Bendiksen (i bakgrunnen) på påtalenemnda i Antidoping Norges innstilling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Daværende landslagslege Fredrik Bendiksen tok på seg all skyld da Therese Johaug testet positivt for det forbudte stoffet clostebol i fjor høst.

Bendiksen sluttet i jobben i Norges Skiforbund, og ble også tillagt store deler av ansvaret da Domsutvalget i Norges Idrettsforbund kom med sin nå FIS-ankede dom på 13 måneders utestengelse for Johaug.

I mellomtiden har spørsmålet om et eventuelt erstatningssøksmål mot lege Bendiksen blitt reist. Idrettsadvokat Gunnar Martin Kjenner sa til ABC Nyheter i november at han ikke så bort fra at Bendiksen vil bli erstatningsansvarlig.

Uaktuelt

- Det hele avgjøres ved tre vilkår. Det er avgjørende om legen kan klandres for det han har gjort. Det krever at det oppstår et økonomisk tap, og at det er årsakssammenheng mellom tapet og den skadevoldende handlingen, sa Kjenner.

Norges Skiforbund sier til Dagbladet at noe krav fra deres side ikke er aktuelt.

- Det har vi ikke diskutert på noen annen måte enn å slå fast at det er helt uaktuelt. Denne saken er et felles ansvar for oss i forbundet, og det ville stride mot våre verdier å tenke i de baner, sier leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad.

Ingen diskusjon før CAS

Det er også blitt nevnt at Therese Johaug kan saksøke landslagslege Bendiksen og Norges Skiforbund, men det er ikke på bordet per nå.

- Nei, det har vi ikke diskutert, vi fokuserer kun på den prosessen vi har med tanke på saken inn mot CAS, sier manager Jørn Ernst til Dagbladet.

Johaugs advokat Christian B. Hjort ville i november ikke avvise et mulig krav, men ønsket ikke å kommentere hva man ville gjøre når dopingsaken er avsluttet.

Påtalenemnda i Antidoping Norge vedtok i oktober at det skulle åpnes sak mot legen Fredrik Bendiksen, som ga Therese Johaug salven som inneholdt det forbudte stoffet clostebol. Det er ventet en innstilling i løpet av de neste ukene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media