Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiforbundet forstår at folk reagerer på Northug-utspill

- Skulle ønske han kunne uttale seg noe annerledes.

KRASS: Petter Northug møter både kritikk og forståelse etter noen saftige uttalelser om den russiske ankermannen på OL-stafetten. Her etter målgang på helgas stafett. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
KRASS: Petter Northug møter både kritikk og forståelse etter noen saftige uttalelser om den russiske ankermannen på OL-stafetten. Her etter målgang på helgas stafett. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I dag skrev VG om Petter Northug som skal ha sagt følgende om russernes ankermann under OL-stafetten i Sotsji neste år:

- Jeg skal ødelegge livet hans, så han ikke kan vise seg på en idrettsplass igjen.

Det manglet ikke på reaksjonene, blant annet skrev Dagbladets kommentator Esten O. Sæther at Northug «ved å måtte fornedre en annen for å føle seg stor, viser bare sin egen manglende størrelse».

Skjønner reaksjonene Kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, Espen Graff, sier følgende til Dagbladet når han blir spurt om trønderens utsagn:

-Vi forstår at mange reagerer på uttalelsene. I det ligger det også at vi selvfølgelig skulle ønske at han kunne uttale seg noe annerledes. Samtidig må folk forstå i hvilken sammenheng det er sagt, sier Graff.

Sitatene lynet fra Mosvik har blitt tillagt i VG stammer nemlig ikke fra helgas stafettnederlag for nettopp Russland, men fra en treningssamling tidligere i år.

Graff tror Northug ikke mener det ordrett som det står i avisa, og sammenligner det med tidligere utsagn.

- I forlengelsen av det han har sagt om svenske løpere før, skjønner vi at han kanskje ikke mener det så brutalt som VG framstiller det. De er ikke akkurat med på å redusere reaksjonene når de slår opp saken som de gjør. Selv om vi har fortåelse for disse reaksjonene, håper vi samtidig at de forstår at Northug ikke mener det så brutalt.

Skiforbundet kommer ikke til å ta noen grep overfor Northug, som veksler på å være landslagsløper og å trene privat i kraft av representasjonsavtalen. Graff sier han har tro på at temaet rundt Northug har full kontroll, og sammenligner det hele med slik fotballspillere til tider må ha på seg flere hatter.

- De kan være både klubbspillere og landslagsspillere. Vi har uansett en god dialog med Petter og teamet hans. Det viktigste for oss er ikke hvilket lag han går på, men at alle norske langrennsløpere representerer norsk langrennssport på en god måte.

Spesiell person Sportsjournalist Tomas Pettersson i den svenske avisa Expressen synes det er interessant at Northug velger å uttale seg som han gjør.

- Han flytter fokus fra Sverige til Russland, og det er kanskje ikke så rart. Russerne ser veldig sterke ut foran OL på hjemmebane.

Men Pettersson har ikke helt sansen for kraften i utsagnene til den norske skikongen.

- Det er for sterke ord å bruke av en idrettsutøver om en idrettskonkurranse. Det er merkelig. Men han er en spesiell person denne Petter Northug, sier Pettersson til Dagbladet.

FORSTÅR: Espen Graff forstår de som reagerer på uttalelsene til Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORSTÅR: Espen Graff forstår de som reagerer på uttalelsene til Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer