Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiforbundet glemte OL-vinnere

Først glemte 100-årsjubilanten én OL-vinner. Dagen derpå ble det klart at nok en skihelt var gått i glemmeboken under utdeling av Norges Skiforbunds høyeste utmerkelse.

For verken OL-, VM- og verdenscupvinner Stine Lise Hattestad Bratsberg (41) eller OL-, VM- og verdenscupvinner Fred Børre Lundberg (38) var med blant de ti skiidrettsheltene som opprinnelig ble hedret med æresprisen Plaketten under onsdagens jubileumsmiddag i Oslo rådhus.

- Jeg synes det er trist og uprofesjonelt, sier vår tidligere fristilsdronning til nyhetsbyrået ANB.

Hun var på ferie i Sveits med familien da jubileumsmarkeringen fant sted.

- Det er jeg nesten glad for. Jeg ville blitt veldig lei meg over en slik forglemmelse. Når man først skal foreta utdelinger som dette, synes jeg ærlig talt man må gjøre jobben ordentlig.
Ingen husket
Først ble kombinertkjempen Lundberg glemt da Norges tidligere skihelter mottok Plaketten av kong Harald på vegne av skiforbundet. Den glippen ble oppdaget og rettet opp senere på kvelden.

Men Stine Lise Hattestad Bratsbergs prestasjoner var det ingen som husket.

- I ettertid ser jeg at vi kan ha vært litt for raske i behandling av saken og har gjort en feil, sier leder Odd Seim-Haugen i hederskomiteen til nyhetsbyrået.

Kriteriene for å motta utmerkelsen er at utøveren har vunnet OL- og VM-gull, gått til topps i verdenscupen og dessuten vært ledende i sin gren over lengre tid.


Første kvinne
Stine Lise Hattestad Bratsberg vant VM-gull i kulekjøring i 1993, OL-gull på Lillehammer året etter, og hun har dessuten to sammenlagtseirer og en rekke enkeltseirer i verdenscupen.

Hun er dessuten tidenes første norske kvinnelige OL-mester på ski.

OVERSETT: Stine Lise Hattestad Bratsberg vant OL-gull, men det var ikke nok. Foto: Scanpix
OVERSETT: Stine Lise Hattestad Bratsberg vant OL-gull, men det var ikke nok. Foto: Scanpix Vis mer

De ti som ble kalt fram for å motta det gjeve trofeet fra kong Harald, var Bjørn Dæhlie (40), Vegard Ulvang (44), Thomas Alsgaard (36), Frode Estil (35), Bente Skari (35), Bjarte Engen Vik (36), Espen Bredesen (40), Kjetil André Aamodt (36), Lasse Kjus (37) og Kari Traa (34).

Hederskomiteen vil ta kulekjørerens Plaketten-kandidatur opp til vurdering til uken.

(NTB)

OVERSETT: Fred Børre Lundberg vant både OL- og VM-gull. Det var heller ikke nok for skiforbundet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media