LO om hopp-bråket:

- Skiforbundet har brutt samarbeidsavtalen

Landsorganisasjonen (LO) har krav på bryte samarbeidsavtalen med skiforbundet, ifølge jusprofessor.

LO-sekretær Are Tomasgard reagerer kraftig på måten Skiforbundet har behandlet hoppsjef Clas Brede Bråthen. Reporter: Stian With. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

YOUNGSTORGET (Dagbladet): - Skiforbundets ledelses håndtering av Bråthen-saken skader LOs omdømme, skriver LO i en pressemelding.

En juridisk betenkning, utarbeidet av jusprofessor Geir Woxholth på vegne av LO, opplyser at LO har krav på å avbryte samarbeidet med Skiforbundet.

- Dette er mislighold av vår samarbeidsavtale. Vi har rett til å trekke oss nå, men vi velger å stå ved hopperne, sier LO-sekretær Are Tomasgard.

Tomasgard opplyser også om at de nå kommer til å stoppe utbetalingene til Skiforbundet. De vil likevel fortsette samarbeidet.

NEDSLÅENDE: Are Tomasgard i LO er klar på hva han mener om Skiforbundets håndtering av saken .Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NEDSLÅENDE: Are Tomasgard i LO er klar på hva han mener om Skiforbundets håndtering av saken .Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Overfor Dagbladet utdyper han:

- Vi har hentet inn Norges fremste jusseksepert på sponsorat Geir Woxholt, og han er er helt entydig på at det skiforbundet har gjort er å bryte den kontrakten vi har med skiforbundet. Og det er den situasjonen vi nå står i. Det er en utrolig krevende situasjon, sier Tomasgard til Dagbladet.

- Bør skiforbundet se seg om etter en ny sponsor?

- Det bør de gjøre. Vi har sponset hopplandslaget i to ganger tre år. Det er ganske normalt å bytte sponsorer. Det er sannsynlig at vi hadde kunne vært ferdig etter denne avtalen, men denne saken har ikke styrket en eventuell diskusjon om å forlenge. Den diskusjonen er per dags dato stein død, sier Tomasgard.

LO har sponset hopperne i drøye fem år, og den nåværende går ut i april neste år.

LO-SEKRETÆR: Are Tomasgard på vei inn på kontoret i LOs lokaler på Youngstorget. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LO-SEKRETÆR: Are Tomasgard på vei inn på kontoret i LOs lokaler på Youngstorget. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

LO-sekretæren er veldig tydelig hva han synes om Skiforbundets håndtering av hele saken.

- Det er svært nedslående. Som sponsor har vi fått flotte resultater, så LO har et stort hjerte for hopp. Vi har også vært veldig opptatt av likestillingen i idretten. Så for alt det arbeidet vi har satset og alt vi har gått inn med, så er det svært nedslående.

- Hvilke krav setter dere til Skiforbundet?

- For våre del så handler det om å redusere hvor skadelidende dette er for sponsorene, sier Tomasgard.

SJEF: Clas Brede Bråthen har en pågående konflikten med Norges Skiforbund. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SJEF: Clas Brede Bråthen har en pågående konflikten med Norges Skiforbund. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

I en mail til Dagbladet skriver Erik Røste, President i norges skiforbund, at han er overrasket over LO's fremgangsmåte:

- Vi er overrasket over at LO igjen velger å kommunisere via media før de tar kontakt med oss. Det er derfor vanskelig for oss å gå i detalj på den juridiske betenkingen. Skiforbundet har også utredet disse problemstillingene og uttaler oss selvsagt ikke i media om dette før vi diskuterer temaet med sponsorene våre, dersom det er ønskelig, skriver Røste.

Skipresident, Erik Røste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Skipresident, Erik Røste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Videre skriver han:

- Vi tar gjerne en prat ned LO og har derfor invitert til møter ved flere anledninger, senest i dag. Så langt har de ikke ønsket å møte oss og avlyst på kort varsel.

- Denne saken handler om at skistyret og ledelsen har et ansvar for det totale arbeidsmiljøet i Norges Skiforbund, skriver Røste til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer