HAR FÅTT BEVISENE: Skiforbundet fikk først for et par dager siden informasjonen som renvasker Anders Aukland i forbindelse med SVT-dokumentaren «Uppdrag Granskning».
Foto: ROBIN HALDERT / NTB scanpix
HAR FÅTT BEVISENE: Skiforbundet fikk først for et par dager siden informasjonen som renvasker Anders Aukland i forbindelse med SVT-dokumentaren «Uppdrag Granskning». Foto: ROBIN HALDERT / NTB scanpixVis mer

Skiforbundet har fått informasjonen som renvasker Aukland

Kunne vært innhentet før, mener Aukland-leiren.

(Dagbladet): Anders Aukland ble onsdag konfrontert med blodverdier i SVTs «Uppdrag Granskning», og sa etterpå at han følte seg uthengt.

Etter manglende støtte fra Skiforbundet, og et ampert møte hos «Skavlan» i går, føler fortsatt Aukland at Skiforbundet kunne ha gjort mer for å få denne informasjonen på det rene før dokumentaren ble laget.

- Nå vet vi at Norges Skiforbund sitter på informasjon som kan sjekke Anders helt ut av saken, og sammen kan vi fortelle at Aukland ikke er på noen mistenktliste lenger. NSF opplyser at denne informasjonen som kunne renvaske Aukland først kom i deres besittelse for noen dager siden.

- Vi stiller oss undrende til hvorfor ikke dette kunne være innhentet av NSF i god tid før «Uppdrag Granskning» stilte opp i Marcialonga for et intervju, står det i en pressemelding utsendt i dag.

Informasjonen det er snakk om er resultater av tester som er tatt etter at Aukland kom på den såkalte "mistenktlisten".

Fikk bevisene for få dager siden Men Skiforbundet fikk først for noen dager siden informasjonen fra FIS om at Aukland hadde blitt testet hyppig etter at han kom på "mistenktlisten". Det bekrefter Skiforbundets pressesjef Espen Graff overfor Dagbladet.

- Anders tror kanskje at vi har hatt disse bevisene lengre enn vi faktisk har hatt. Det virker som om han tror at om vi hadde hatt denne informasjonen, så ville han sluppet alt dette, sier Graff til Dagbladet.

Skiforbundet har de siste dagene prøvd å arrangere møter med Anders Aukland, men har ikke lykkes med det.

Kommuniserte på e-post Skiforbundet har også blitt kritisert for å ikke ha vært tydelige nok overfor SVT. Det var for å prøve unngå samme oppstyr som det ble etter den første dokumentaren i fjor, sier Graff.

- Vi valgte å svare på alt på e-post, men henviste til FIS. Vi hadde ikke noe kjennskap til dette, og kunne ikke spekulere uten å vite noe konkret. Det er en stor forskjell på å svare og kommunisere over e-post, og å ikke stille opp i det hele tatt. Vi ville ikke stille opp til fysisk intervju, men svarte på spørsmålene de hadde, sier Graff til Dagbladet.

Skiforbundet ønsket å være ryddige, og tok det skriftlig - også en noe som kommer som en bivirkning av fjorårets erfaringer.

- Det virker som om noen har glemt det helvetet som var rundt den første delen av dokumentaren. Da var alle som stilte opp fortvila og følte seg uthengt. Det ville vi unngå denne gangen, og passet oss. Våre opplevelser til den første delen gjorde at vi ville gjøre det slik denne gangen, sier Graff.

UNDRER: Aukland-leiren stiller seg undrende til at informasjonen som nå fremgår ikke har vært innhentet av NSF før.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
UNDRER: Aukland-leiren stiller seg undrende til at informasjonen som nå fremgår ikke har vært innhentet av NSF før. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer