Skiforbundet har fortsatt ikke hørt fra Northug

Skistjernen kan fortsatt ikke gå VM til vinteren.

IKKE HØRT NOE: Enn så lenge har ikke Norges Skiforbund hørt noe fra Petter Northug. Og så lenge en representasjonsavtale ikke er undertegnet, får ikke Northug gå ski-VM i Falun. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
IKKE HØRT NOE: Enn så lenge har ikke Norges Skiforbund hørt noe fra Petter Northug. Og så lenge en representasjonsavtale ikke er undertegnet, får ikke Northug gå ski-VM i Falun. Foto: Jørgen Kvalsvik / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I dag kom beskjeden fra matvarekjeden at skistjernen har undertegnet en ny samarbeidsavtale med Coop.

Men per. dags dato kan ikke Petter Northug gå VM for Norge.

- Ingen kontakt med Petter For å kunne gå for landslaget og gå i Falun må Northug undertegne representasjonsavtalen med Norges Skiforbund - hvor han skriver under på at han må følge forbundets regler hva angår blant annet sponsorer.

Generalsekretær i Norges Skiforbund sier til Dagbladet at det overhodet ikke har vært noen kontakt med Petter Northug angående denne avtalen i det siste - mens skistjernen har jobbet fram sin nye avtale med Coop.

- Nei, det har foreløpig ikke vært noe kontakt mellom Petter og oss, sier generalsekretær Stein Opsal til Dagbladet.

I fjor undertegnet Petter Northug representasjonsavtalen med Skiforbundet så sent som 13. november. Da fikk han blant annet to friperioder iløpet av sesongen, hvor han kunne representere Coop.

I år har Skiforbundet strammet inn, og særlig to krav vil ramme Northug og hans Coop-avtale:

Northug får ikke lov å bære reklame for Coop under sesong, og Coop får ikke lov å selge Northug-produkter i butikk i sesong.

Ingenting er forandret Opsal sier at deres krav i representasjonsavtalen ikke er forandret noe etter at det i dag ble klart at Northug har inngått ny avtale med Coop.

- Det at Petter har undertegnet Coop-avtalen endrer ikke noe i en eventuell samarbeidsavtale mellom han og Skiforbundet, og den avtalen blir stående som den har vært nevnt tidligere, understreker generalsekretæren.

Han sier at Northug har fram til 1. november på seg til å bestemme seg for om han vil gå verdenscup og VM.

- Vi har satt 1. november som frist, og da er det opp til han, sier Opsal til Dagbladet.

INGENTING:  - Coop-avtalen endrer ingenting, sier generalsekretær Stein Opsal til Dagbladet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
INGENTING: - Coop-avtalen endrer ingenting, sier generalsekretær Stein Opsal til Dagbladet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer