FORKLARING: Henrik Kristoffersen inntok vitneboksen i saken mot Norges Skiforbund onsdag. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Skiforbundet har ikke gjort noe for meg

Henrik Kristoffersen (24) forklarte hvorfor en Red Bull-avtale er så viktig for ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Det er satt av seks dager i retten i saken mellom Henrik Kristoffersen (24) og Norges Skiforbund, der førstnevnte har gått til sak med ønske om å få promotere Red Bull på hjelmen.

Gjennom store deler av rettssakens dag to holdt Skiforbundet, ved advokat Per Andreas Bjørgan, sitt innledende foredrag. De mener å ha sitt på det rene, og vil at påstandene fra Kristoffersen avvises.

Mot slutten av dagen inntok Henrik Kristoffersen selv vitneboksen.

Han innrømmer at situasjonen tidvis har vært vanskelig å stå i. Han var til tider under vitnemålet svært kritisk mot Skiforbundet.

Familien har gjort alt

- Det er hundre prosent ikke på grunn av penger at jeg gjør dette. Det er for å få en mulighet som kan gjøre meg til en bedre alpinist og utøver, sier Kristoffersen.

- Hvem hjalp deg da du var ung, før du kom på landslaget?, ville Kristoffersens advokat vite.

- Min familie, mor og far, og frivillige og folk fra Rælingen skiklubb. Jeg har fått ekstremt mye hjelp fra min familie, jeg hadde aldri vært her uten dem. Det var et ekstremt bra miljø i Rælingen Skiklubb, som 100 prosent er dugnadsbasert. Fra Skiforbundet, så... Jeg kan bruke et eksempel. Min farfar er 76 eller 77 år gammel. Han har holdt på i skisenteret i over 40 år, han er æresmedlem i Rælingen Skiklubb.

Kristoffersen sier at han spurte han hva Skiforbundet hadde gjort for ham for at han skulle bli god på ski.

- Da svarte han "ingenting". Mamma og pappa har betalt alt for meg fram til jeg vant europacuprenn i 2012, sier Kristoffersen.

- Dette viser hva som er problemet, når man går inn i en avtale som gagner alle. Når de ikke har noen grunn til å stemme det ned, så gjør de det likevel. Jeg ser ingen grunn annet enn at man ikke liker den personen som vil bli bedre på ski, sier Kristoffersen.

- Handler om hundredeler

Han mener en avtale med Red Bull vil gi han alle muligheter til å bli en enda bedre alpinist, blant annet med tilgangen på et helseapparat og andre goder, som for eksempel på reise.

Kristoffersen, som har en drikkeflaskeavtale med Red Bull, sier at det er Marcel Hirscher, verdens beste alpinist, som «bestemmer om han får fly med dem eller ikke».

- For meg handler det om å bli en bedre idrettsutøver og alpnist. Det klarer man ikke alene, da må man ha folk rundt seg. Med Red Bull har det vært snakket tidligere om en viss dekning fra Skiforbundet, de mener de dekker alt. Det gjør de ikke. Det Red Bull vil stille med, er fysioterapeut på heltid, helsepersonell, og en mulighet for fast track når det gjelder helse, for eksempel ved akutte skader, sier Kristoffersen.

- Tid er ekstremt viktig. Det handler om hundredeler, det gjelder å ha så mye energi som mulig. Det er ekstremt viktig. I tillegg stiller de med overnatting og losji der det er behov for det.

Kommunikasjonssjef Espen Graff sier at Skiforbundet ikke har noen kommentarer til Kristoffersens vitnemål tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer