Skiforbundet hever avtalen med X Games-arrangøren

Mener dopingarbeidet ikke holder mål.

OPPHEVER AVTALEN:  Skiforbundet opphever avtalen med X Games-arrangør TV 2 fordi de mener dopingarbeidet ikke holder mål. 

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OPPHEVER AVTALEN: Skiforbundet opphever avtalen med X Games-arrangør TV 2 fordi de mener dopingarbeidet ikke holder mål. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skiforbundet opphever avtalen med X Games-arrangør TV 2, kun tre dager før mesterskapet braker løs i Oslo. Det melder Norges Skiforbund i en pressemelding søndag.

Der står det at årsaken til avtaleopphevelsen er at regelverket for antidoping og WADA-koden ikke blir fulgt under konkurransene.

- For Norges Skiforbund er det umulig å ha en avtale med arrangøren når det ikke gjennomføres dopingtester i forbindelse med konkurransene. NSF har nulltoleranse når det gjelder doping og det er grunnleggende og helt avgjørende for oss at Wada-koden og idrettens regelverk for dopingtester blir fulgt på alle idrettsarrangement i Norge, sier skipresident Erik Røste i pressemeldingen.

Ifølge pressemeldingen var det en forutsetning for avtaleinngåelsen mellom Skiforbundet og TV 2 at det skulle gjennomføres slike dopingtester. 

- TV 2 har forsøkt TV 2 ble underrettet om avgjørelsen i et brev fra Skiforbundet søndag, og ifølge skipresidenten er det hovedarrangør ESPN som ikke overholder antidopingarbeidet på tilfredsstillende måte.

- Det har er vært en lang prosess og vi har allerede fra august sagt at vi må ha en hjemmel for å få til «in competition»-regler, og det har vi gjort TV 2 oppmerksomme på. Først i går fikk vi det endelige svaret på det, sier Røste til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer