Hopperne høyt oppe:

Skiforbundet krever millionbeløp for ledig sponsorplass

Alt er ikke i boks.

LEDIG: Selv etter at LO og LO-leder Gerd Kristiansen er med som hovedsponsor for hopplandslaget, er det fortsatt ledig sponsor-plass på klærne til landslagssjef Alexander Stöckl.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LEDIG: Selv etter at LO og LO-leder Gerd Kristiansen er med som hovedsponsor for hopplandslaget, er det fortsatt ledig sponsor-plass på klærne til landslagssjef Alexander Stöckl. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hopperne var høyt oppe etter 30 millioner kroner-avtalen med LO mandag, men fortsatt er ikke alle sponsorater boks.

- Det er nok ingen plasser som er eksponert på de norske hopperne som går for under millionbeløp, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

- Vi har fortsatt ledig plass. Det handler ikke bare om penger, men også om samarbeid. Vi ønsker å tilby mer enn synliggjøring av merkene til firmaene, skyter landslagssjef Alexander Stöckl inn.

Avtalen med LO sikrer toppet satsing til etter VM i 2019. Samtidig er skiforbundet kommet langt i samtaler med store selskaper om synliggjøring under den norske hoppuka.

- Vi har vært heldige, målrettet og dyktige som har klart å etablere et sponsornivå som er på linje med flaggskipene i norsk idrett, som langrenn, skiskyting og alpint. Det gleder oss stort å være oppe med dem, mener Bråthen.

Mangler eneren

Han drømmer om å skape den store eneren i norsk hoppsport – en moderne Bjørn Wirkola.

- Det er et overordnet mål. Vi skal ha en norsk Gregor Schlierenzauer, eller typer som langrenn har i Marit Bjørgen og Petter Northug samt alpint med Aksel Lund Svindal. Vi har en helt klar drøm, men fundamentet er der. Jeg føler vi ikke har lagt alle eggene i en kurv. Se på unge hoppere som Tande, Forfang, Bjøreng og Granerud. Sammenligner du med Noriaki Kasai (44), har de mange år igjen i toppen av hoppsporten, sier sportssjef Bråthen.

Han hadde lagt planer for hvor kuttene skulle komme, dersom OMV ikke hadde blitt erstattet med en hovedsponsor.

- Jeg vet ikke hva jeg måtte ha kuttet, men hoppkomiteen måtte ha kuttet der det ville gjort minst mulig skade for å kunne holde på det nivået vi har jobbet fram, sier Stöckl til NTB.

- Uten de pengene her, hadde det vært vanskelig å jobbe profesjonelt for å sørge for at vi i det minste har sjansen til å ta medaljer i internasjonale mesterskap, fortsetter suksesstreneren.

Østerrikeren er lettet. Han får beholde størrelsen på trener- og støtteapparat.

- Men vi har ikke råd til å fly førsteklasse på fly, men det er det siste vi skal gjøre. Mange ting er viktigere enn det, sier landslagssjefen.

Naturlig samarbeid

Selv humper han rundt på krykker etter at han ødela akillesen etter volleyballspill. Stöckl sier han vil «lære noe av LO og organisasjonens 900.000 medlemmer med tanke på fellesskapets kraft». Han er ikke redd for at dem som ikke er LO-medlemmer vil reagere.

- Nei, nei. Absolutt ikke. Jeg håper folk heier på norsk hoppsport uansett om de er LO-medlemmer eller ikke.

- Men det ville blitt ramaskrik om dere hoppet med Frp-logo?

- Det er vel Fremskrittspartiet. Det hadde vært en spennende kombinasjon, ler Stöckl vekk spørsmålet.

Han mener idrett og politikk naturlig hører sammen.

- Jeg tror den felles forståelsen for samfunnet er viktig. Du snakker om idrett i folkets forståelse. Aktivitet er ikke bare toppidrett. Aktivitet tenderer mot helse. De som er aktive, er vanligvis friskere enn dem som ikke gjør noe. De viser ofte høyere motivasjon i arbeidslivet. Når du har bra fritid, er det lettere å sette seg og jobbe hardt, sier Stöckl.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer