HISTORIE: Det er ikke bare skidrakta som forsvinner. Northug-brød, Northug-juice og Northug-müsli forsvinner også fra butikkhyllene når Skiforbundet nå strammer inn ytterligere. Foto: Coop
HISTORIE: Det er ikke bare skidrakta som forsvinner. Northug-brød, Northug-juice og Northug-müsli forsvinner også fra butikkhyllene når Skiforbundet nå strammer inn ytterligere. Foto: CoopVis mer

Skiforbundet nekter Coop å selge Northug-mat

Strammer inn ytterligere.

(Dagbladet): I går kveld skrev Dagbladet at Norges Skiforbund nå strammer inn representasjonsavtalen rundt Petter Northug Jr.

Northug vil nektes å kle på seg tøy med Coop-merker under både langrennsåpningen på Beitostølen og i NM på ski til vinteren, dersom han skal konkurrere for det norske landslaget under VM i Falun.

Strammer inn Grunnen til det er at Coop er konkurrent til en av skiforbundets sponsorer, og Northug får ikke fornyet dispensasjonen han har hatt i år. Men nå strammer forbundet til ytterligere.

NRK skriver i dag at Coop ikke vil få lov til å bruke Northug i markedsføring overhodet så lenge sesongen pågår. Det bekrefter generalsekretær i skiforbundet, Stein Opsal overfor Dagbladet.

- Det stemmer at vi sier nei til sponsorer som konkurrerer med forbundets sponsorer. Det betyr både draktreklame såvel som andre former for markedsføring gjennom produkter, sier Opsal.

Petter informert Dermed er det ikke bare skidrakta som forsvinner. Northug-brød, Northug-juice og Northug-müsli forsvinner også fra butikkhyllene, men etter alle solemerker vil ikke dette ha noen innvirkning på Coops videre samarbeid med langrennsløperen.

- Vi informerte Petter og hans management, og så har de høyst sannsynlig informert Coop igjen. Vi har en forståelse om at de har hatt kjennskap til dette umiddelbart etter vedtaket, sier Opsal.

- Og når ble avgjørelsen tatt?

- Vi sa i fjor høst at dette var en forsøksordning og at den ville evalueres. Det har vært en lang prosess, men det endelige vedtaket ble fattet den 23. april.

Coop-direktør Kristin Paus har ikke svart på Dagbladets henvendelser i dag.

Ingen friplass Først i november i fjor skrev Northug under avtalen med skiforbundet som ga ham en plass på v-cup og OL-lag. Men den gangen hadde han friplass til alle renn i v-cupen.

Allerede i mars varslet langrennssjef Åge Skinstad at vilkårene kom til å bli endret i Northugs representasjonsavtale.

- Framover må han kvalifisere seg til verdenscupen. Alle som blir tatt ut, enten som landslags- eller representasjonsløpere, må forholde seg til de reklameavtalene og reglene som er i Norges Skiforbund. Private klubb- og kretsavtaler blir tilsidesatt, sa Skinstad til TV2.