Skiforbundet nekter Northug å ha avtale med Coop resten av karrieren

- Så lenge Petter ønsker å gå internasjonalt.

UT MED COOP: Dersom Petter Northug (28) skal fortsette å representere Norge, må han stanse sponsoravtalen med Coop fra mai neste år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
UT MED COOP: Dersom Petter Northug (28) skal fortsette å representere Norge, må han stanse sponsoravtalen med Coop fra mai neste år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Dersom Petter Northug (28) skal fortsette å representere Norge, må han stanse sponsoravtalen med Coop fra mai neste år, skriver VG.

Det er Norges Skiforbund som stiller tøffere og mer konkrete krav til langrennsstjernen.

Etter oppstyret det siste halvannet året, krever forbundet full Coop-stopp etter den kommende sesongen.

- Han (Northug) kan ikke markedsføre Coop som partner. Han kan heller ikke selge produkter av ulik art. Coop-avtalen må stilles på hold så lenge Petter ønsker å gå internasjonalt, sier generalsekretær Stein Opsal i skiforbundet til VG.

Avisen skriver at forbundets krav er absolutt og gjelder for hele året. Den kommende sesongen nektes Northug å profilere hovedsponsoren mellom 1. november og 30. april.

- Trenger de beste Skiforbundet vil også kreve at Northug takker ja til landslagsplassen, og at han samtidig profilerer forbundets sponsorer gjennom hele året. Alternativet blir å satse på langløp som er utenfor Norges Skiforbunds kontroll.

- Skal vi finansiere toppidretten, er vi nødt til å ha sponsorer som føler at de får en vare tilbake. Hvis de beste står på siden av dette og ikke er tilgjengelig for våre sponsorer, vil mye av dette forvitre over tid. Grunnlaget for finansieringen er at alle de beste er med i fellesskapet, sier Opsal.

Northug er stadig ikke enig med skiforbundet om kontrakten for sesongen 2014/15. Trønderen har frist til 1. november om han vil delta i verdenscupen og Falun-VM kommende vinter.

Våren 2013 brøt Northug med landslaget og startet privatlag med Coop som hovedsponsor. Siden det har han trøblet både sportslig og privat.

(NTB)