Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiforbundet og Northug ble enige: Sluttdatoen er 7. april

Skiforbundet møter pressen etter Northug-avtalen nå.

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet): Petter Northug signerte i går avtalen som gjør at han kan representere landslaget kommende sesong, med VM i Falun som det store målet. I den forbindelse møtte Skiforbundets generalsekretær Stein Opsal og langrennssjef Åge Skinstad pressen i formiddag.

Det var i de siste dagene uenighet rundt sluttdatoen på avtalen mellom partene. Northug-leieren har hele tiden ønsket 15. mars som dato for avtalens utløp, mens Skiforbundet ønsket 15. april.

Skiforbundet kunne i dag fortelle at de nå har blitt enige om at avtalens sluttdato er 7. april. Det bekrefter generalsekretær Opsal. Northug-leieren kom med forslaget.

Tre uker i hver ende - Skiforbundet har ønsket en fullverdig avtale på hele perioden fra 1. november til 30. april, mens Northug-leieren ville ha en kortere avtale. Kompromisset er nå at vi har regulert med cirka tre uker i hver ende, sier Opsal til frammøtt presse.

- Vi er svært glad for at vi har fått en løsning, og at han går inn i landslaget for kommende sesong, sier Opsal.

Dermed strekker avtalen seg fra etter rennene på Beitostølen, fra 24. november, til 7. april.

Forhandlet helt mot fristen I samtale med Dagbladet sier generalsektrær Opsal at forhandlingene drev på helt til det siste.

- Vi var hele tiden optimister, men vi så det gjensto noen floker som måtte løses utover kvelden. Helt i sluttfasen var det datoen på sluttavtalen som var punktet. Vi kom til enighet om slutten på avtalen imot midnatt, noe som løste det helt mot slutten, sier Opsal til Dagbladet.

Ellers påpeker Opsal at de har vært veldig bestemte på at Northug skal behandles på linje med de andre landslagsløperne.

- Det vi har strukket oss på er datoene. Utover det har vi vært strenge på å holde likebehandlingen med Petter og de andre på landslaget, sier Opsal.

Ikke i tvil Opsal forteller at selv om det har kommet litt komplikasjoner i det siste, har dialogen i det store og hele vært god.

Landslagssjef Åge Skinstad var ikke i tvil om at avtalen ville gå i havn i går.

- Sluttdatoen var hovedsakelig temaet mot slutten, men det var veldig fine samtaler. Jeg har stort sett pratet med Petter og Are, vi hadde mye samarbeid i fjor som også funket bra. Jeg synes vi hadde konstruktive og fine samtaler, løsningsorientert, med fokus på Petters ønske om å gå verdenscup, Tour de Ski og VM, sier Skinstad til Dagbladet.

Kleskolleksjonen Noe av det som også har vært problematisk, er hvorvidt Northug kan selge sin egen og snart lanserte kleskolleksjon gjennom hele sesongen. Her er det kommet fram til en løsning.

- Vi har gjort tilpasninger og blant annet tatt vekk klær som kan være kontroversielle, slik at det ikke skal stå i veien, sa Coop-direktør Svein Fanebust til Dagbladet i går.

Northugs matvarer i Coop kan fortsatt selges, dog uten markedsføring.

SIGNERTE VED MIDNATT: Petter Northug signerte i går kveld avtalen som gjør at han kan delta i verdenscup og VM i Falun.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SIGNERTE VED MIDNATT: Petter Northug signerte i går kveld avtalen som gjør at han kan delta i verdenscup og VM i Falun. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling