Skiforbundet om den siste kritiske timen: - Det som gjorde at vi kom til enighet

Ingen detaljer.

HELT PÅ TAMPEN: Skiforbundet ved kommunikasjonssjef Espen Graff sier til Dagbladet at partene kom til enighet den siste timen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HELT PÅ TAMPEN: Skiforbundet ved kommunikasjonssjef Espen Graff sier til Dagbladet at partene kom til enighet den siste timen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Like over midnatt kom beskjeden om at Petter Northug har signert representasjonsavtalen med landslaget. Det bekrefter Petter Northug selv gjennom sin manager Are Sørum Langås.

Kommunikasjonssjef i skiforbundet, Espen Graff, sier til Dagbladet i natt at han er glad avtalen endelig er signert.

- Vi har sagt hele tiden at vi vil hjelpe han og alle de andre norske med å gå fort på ski i vinter. Han har uttrykt at det og VM i Falun er sesongens store mål. Sett i lys av det er vi glade for at en avtale er i boks.

Den siste timen Det ble hele lørdag sagt at det var absolutt ingen kommunikasjon mellom partene. Graff kan fortelle at det var hektiske forhandlinger den siste timen.

- Vi kan si at det skjedde mye. Mye skjedde i løpet av den siste timen. Det jeg kan si, er at det er det som skjedde den siste timen som gjorde at man kom til enighet. Det var det som skulle til, sier han.

Graff forteller videre at han ikke vil snakke om noen detaljer i kontrakten, men at det vil komme flere opplysninger om dette iløpet av søndag formiddag.

Enighet I pressemeldingen som kom fra skiforbundet uttrykker generalsekretær Stein Opsal lettelse over at partene har kommet til enighet.

- Petter har lenge sagt at VM er sesongens store mål og Skiforbundet ser frem til å gi han og alle på landslaget den støtten som trengs for å sikre norsk suksess kommende vinter Dialogen med Northugs team har likevel vært krevende og derfor er vi i NSF glade for at vi nå er enige.

Det er den samme ordlyden som meldingen fra Northug gjennom manager Sørum Langås.

- Jeg har valgt å signere avtalen med Skiforbundet. De har kommet meg i møte på enkelte punkter, og jeg har måttet godta forhold jeg ikke er fornøyd med. Jeg er likevel lettet over at dette nå er avklart. Nå kan jeg fokusere fullt og helt på oppkjøringen til verdenscupen og VM. Dette blir bra - svenskene kan glede seg, sier han.

Coop fornøyde Søndag sier kommunikasjonssjef i Coop Kristin Paus overfor Dagbladet at de er fornøyde med løsningen, og støtter Northug.

- Vi støtter det valget Petter har tatt, og er glade for det. Vi vil selvsagt respektere rammene som er gitt i den avtalen Petter har inngått med Skiforbundet, sier Paus.

- Hvilke punkter ble diskutert i sluttimene i går?

- Jeg går ikke inn på noen punkter, men jeg vet at han hadde noen utfordringer og måtte vurdere ting for og mot.

- Dreide det seg om dette med sluttdatoen?

- Det var et punkt det var uenighet om, det har kommet godt fram. Men jeg går ikke inn i detaljer rundt det, sier Paus.