ALL GRUNN TIL Å VÆRE FORNØYD: Skipresident Erik Røste, her på talerstolen under Skitinget i Trondheim lørdag, la fram gode tall for driften.
Foto: Claes-Tommy Herland /NSF / NTB Scanpix
ALL GRUNN TIL Å VÆRE FORNØYD: Skipresident Erik Røste, her på talerstolen under Skitinget i Trondheim lørdag, la fram gode tall for driften. Foto: Claes-Tommy Herland /NSF / NTB ScanpixVis mer

Skiforbundet omsatte for 288 millioner kroner i fjor

Ski-Norge går så det suser.

Ikke bare er den sportslige suksessen stor. Også rent forretningsmessig er forbundet «big business».

Da generalsekretær Stein Opsal la fram regnskapet for 2015 kunne han fortelle om en omsetning på hele 288,3 millioner kroner. Overskuddet endte på 3,4 millioner, og det betyr at skiforbundet ved utgangen av fjoråret hadde 87 millioner kroner på bok.

- Vi styrer hvert år etter et resultat nær null, ettersom målet er at alle inntekter skal anvendes til å opprettholde den omfattende aktiviteten i alle deler av forbundet, i alle våre seks grener og i alle våre 16 skikretser, sa Opsal etter å ha presentert tallene. 

- Veksten de siste årene gjør at vi har et større aktivitetstilbud enn noen gang tidligere, der det fokuseres på både topp- og breddeaktiviteter, og utvikling av stadig flere og bedre anlegg og arrangementer for alle aldersgrupper og ulike ferdighetsnivåer, la han til.

Den gode økonomiske utviklingen gjør at skiforbundet kan se framtiden lyst i møte. Det brede aktivitetstilbudet kommer til å bli ytterligere utviklet over hele landet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.