SNART START: Langrennsløperen Therese Johaug (t.h.) og Marit Bjørgen lader opp til vinteren. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SNART START: Langrennsløperen Therese Johaug (t.h.) og Marit Bjørgen lader opp til vinteren. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Skiforbundet ønsker ikke liste med viktige TV-renn

Mener det svekker rettighetshaverne.

Norges Skiforbund (NSF) mener Kulturdepartementets forslag om å liste opp de viktigste idrettsbegivenhetene for riksdekkende TV-overføringer vil bli en svekkelse for rettighetshaverne.

I sitt svar til Kulturdepartementets forslag presiserer NSF at de støtter intensjonen bak ideen, men at de ikke er enig i at idrettsbegivenheter med stor betydning for samfunnet bør listes opp.

- Vi mener dette vil svekke rettighetshavernes stilling i mediemarkedet på en uheldig måte, skriver Norges Skiforbund i svarbrevet som NTB har fått tilgang til.

- Tilfeldig NSF mener en liste over begivenheter vil få et noe tilfeldig preg, selv om det er satt opp kriterier for hva som godkjennes som begivenheter av stor betydning.

Det påpekes at NM i nordiske grener, skiflygings-VM i Vikersund den kommende vinteren, og flere andre verdenscuparrangement i tillegg til rennene i Holmenkollen, vil måtte stå på en slik foreslått liste. Det legges til at bred TV-dekning er viktig for alle skigrener, både når arrangementene foregår i Norge og utenfor landegrensene.

- Den generelle interessen for skirenn er stor og reflekteres i gjennomgående meget høye seertall. Dette har stor betydning for økonomien i norsk skiidrett hvor vi har prioritert de langsiktige effektene framfor kortsiktige økonomiske gevinster, skriver NSF.

Vil videreføre strategien Skiforbundet eier medierettigheter til alle skiarrangementer i Norge, med unntak av VM, som eies av Det internasjonale skiforbundet (FIS). I utlandet eies rettighetene på tilsvarende måte av andre nasjonale forbund og FIS.

- Vi ønsker ikke statlige reguleringer som griper inn i rettigheter til salg av mediedekning av viktige skirenn, påpeker NSF.

I NSFs svar hevdes det videre at mediestrategien som Norges Skiforbund har ført, og ønsker å videreføre, har bidratt til å styrke skiidrettens posisjon i norsk kultur og idrett.

- Vi mener derfor at NSF har forvaltet rettighetene på en samfunnsmessig ansvarlig måte og at en liste er unødvendig, avslutter Skiforbundet i brevet.

(NTB)