Skiforbundet slår tilbake: - 15. mars ble avvist på et tidlig tidspunkt

Northug-avklaring i dag uansett.

 MÅ SIGNERE:  Petter Northug får ikke utsatt fristen. Signererer han ikke representasjonsavtalen i løpet av dagen, får han ikke delta i VM i Falun.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
MÅ SIGNERE: Petter Northug får ikke utsatt fristen. Signererer han ikke representasjonsavtalen i løpet av dagen, får han ikke delta i VM i Falun. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Fristen for Petter Northug til å signere representasjonsavtalen, som gjør at han kan delta i verdenscup og VM i Falun går ut ved midnatt. Den er endelig.

- Det er en frist de har vært klar over siden april. Det har ikke vært noen forhandling i senere tid. Vi venter bare på et ja eller nei, sier generalsekretær i Skiforbundet Stein Opsal til Dagbladet.

Han avviser med det at ikke vil bli en avklaring i løpet av dagen.

- Misforståelse Dagbladet kunne sent i går kveld skrive at Team Northug føler seg lurt av Skiforbundet. De har hele tiden ønsket 15. mars som datoen for avtalens utløp. Oppsal sa i går at det var noe som hadde kommet på bordet i «tolvte time».

- Det er en ren misforståelse. Datoen 15. mars er ikke noe nytt for oss. Vi har visst om den fra første dag, at det var datoen Northug-leiren ønsket som sluttdato. De ønsket en kortest mulig avtale. Det ble avvist kontant fra vår side, sier Opsal lørdag formiddag.

Kravet fra Skistyret var at Northug må være en del av landslaget fram til 30. april. Ifølge Oppsal var dette noe John Northug godtok, før forbundet senere gikk med på 15. april.

- Gitt mye - Det er helt uaktuelt å endre på noe som er vedtatt. Northug har fått seks måneder fritak i sommer, i tillegg vil ikke avtalen tre i kraft før etter åpningshelgen på Beitostølen. De har fått 15. april som sluttdato, og fått lov til å opprettholde salg av varer som allerede er i butikkene. Også det er et unntak, fortsetter Oppsal.

 FERDGIFORHANDLET:  Generalsekretær i Skiforbundet Stein Opsal hevder 15. mars ble avvist på et tidlig tidspunkt i forhandlingene..
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FERDGIFORHANDLET: Generalsekretær i Skiforbundet Stein Opsal hevder 15. mars ble avvist på et tidlig tidspunkt i forhandlingene.. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Uenighetene som har kommet fram i media den siste uka overrasker også generalsekretæren, siden det i senere tid ikke har vært noen dialog.

- Opsal har åpenbart sin helt egne tolkning av begrepet «senere tid», vi har i hele perioden fremført til Stein Opsal i gjentatte forsøk på å oppnå dialog at sluttdatoen ikke var akseptabel for Petter. Men det er rett at NSF har kategorisk avvist dette og hevdet at de ikke ville endre på dette. Der står vel saken fortsatt. Vi kan også i dag bekrefte at vi ikke har fått noen nye utspill fra NSF i saken etter at dette ble gjort klart, sier Northug-manager Are Sørum Langås.