Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiforbundet snyter bredde-idretten

Skiforbundets automatspillemidler verdt 75 millioner kroner skal årlig komme barn og unge til gode. - Dette er ikke tilfelle, sier Reidar Storvik, leder av Nordland skikrets.

Storvik mener at kun en liten del av de 75 millionene Norges Skiforbund (NSF) tjente på spilleautomater i 2004, kom barn og unge til gode.


-  Jeg vil anslå at bare rundt 15 millioner kroner går til barn og unge. Resten av pengene blir brukt til drift og avsetninger, og er med på å sikre toppidretten, sier Stordal til Langrenn.com.


Det var etter å ha sett NRK Brennpunkts dokumentar om skøyteforbundets disponering av inntektene fra spilleautomater, at Storvik ønsket å se nærmere på hvordan skiforbundet brukte sine midler. Han begynte derfor å studere de siste års regnskaper fra forbundet, og likte ikke det han så. Nå har Nordland skikrets derfor sendt et saksframlegg til skistyret, hvor kretsen ber om en redegjørelse for hvordan gevinstautomatene blir brukt. 

-  Vi er åpne

-  Selv ikke disse 15 millionene går til barn i skibakken. Omlag 7,7 millioner brukes til å lønne og drifte de som er ansatt i kretsapparatet, sier Storvik.

I saksframlegget fra skikretsen kommer det også fram at budsjett- og regnskapsbehandlingen på siste Skiting ble gjennomført uten å opplyse om kriteriene Lotteritilsynet har satt i sin tillatelse til NSF.

Skiforbundet avviser imidlertid Storviks påstander, og sier forbundet er åpne overfor kretsene i forbindelse med fordelingen av midler.

-  At midlene skal nyttes til bredde- og rekrutteringstiltak, skulle være kjent for Ski-Norge gjennom både muntlige og skriftlige orienteringer, skriver Kristin Felde, generalsekretær i NSF, i et brev til Langrenn.com.

Midler satt i fond

På grunn av ny lovgivning vil muligens automatinntektene forsvinne med tida. Av den grunn har NSF valgt å sette av ca. 35 millioner kroner av midlene i et fond hvert år. Storvik tviler likevel på at midlene vil komme barn og unge til gode i framtida.

 STORE INNTEKTER: Automatspill er med på å skafe Norges Skiforbund inntekter i millionklassen. Av de 75 millionene som kommer in, går bare en liten del tilbake til breddeidretten, hevder lederen av Nordland skikrets. Illustrasjonsfoto: DAGBLADET
STORE INNTEKTER: Automatspill er med på å skafe Norges Skiforbund inntekter i millionklassen. Av de 75 millionene som kommer in, går bare en liten del tilbake til breddeidretten, hevder lederen av Nordland skikrets. Illustrasjonsfoto: DAGBLADET Vis mer

-  Fondavsetningene er ikke øremerket til bruk på barn og unge. Jeg mener altfor mye går til NSF sentralt. De går inn på et fond, og subsidierer toppidretten, sier Storvik.

NSF må sende inn sine regnskaper til Lotteritilsynet, men tilsynet går ikke ned på detaljnivå, med mindre det er mistanke til at noe er galt.

-  Dette er veldig interessant, og jeg ser ikke bort i fra at det kan komme en ny sak ut av dette, sier rådgiver Jan Eriksen i Lotteritilsynet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling