Skiforbundet støtter representasjonsnekt

Løpere som deltar i motbakkeløpet «Skåla Opp» får ikke representere Norge internasjonalt.

STØTTER: Norges Friidrettsforbund får støtte til at løpere som deltar i «Skåla Opp» ikke får representere Norge internasjonalt. Foto: Jan Erik Sandbakk / Scanpix
STØTTER: Norges Friidrettsforbund får støtte til at løpere som deltar i «Skåla Opp» ikke får representere Norge internasjonalt. Foto: Jan Erik Sandbakk / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norges Friidrettsforbund får støtte til at løpere som deltar i «Skåla Opp» ikke får representere Norge internasjonalt.

«Skåla Opp» har brutt samarbeidet med norsk idrett gjennom Loen idrettslag. Sist uke meddelte Norges Friidrettsforbund at utøvere som er aktuelle for representasjonsoppdrag, ikke blir vurdert uttatt dersom de deltar i «Skåla Opp».

Flere langrennsløpere har deltatt tidligere. Skiforbundet støtter Norges Friidrettsforbund.

- Det vil si at utøverne som er på kontrakt med Norges Skiforbund kun kan delta i arrangementer som er arrangert innenfor idrettens regelverk, sier skipresident Erik Røste. 

Nå som arrangementet ikke arrangeres som en del av norsk idrett, medfører det at konkurransen ikke lenger er underlagt IAAF og Norges Idrettsforbund sitt konkurranse- og dopingregelverk.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer