Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiforbundet truer spillselskap etter misbruk av Johaug og Northug

- Det skal svi økonomisk.

MISBRUKT: Norges skiforbund er svært lite fornøyd med at Therese Johaug og Petter Northug er misbrukt av et spillselskap. Foto: LEHTIKUVA / Markku Ulander / NTB Scanpix
MISBRUKT: Norges skiforbund er svært lite fornøyd med at Therese Johaug og Petter Northug er misbrukt av et spillselskap. Foto: LEHTIKUVA / Markku Ulander / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spillselskapet Unibet har brukt bilder av Therese Johaug og Petter Northug på nettsidene sine uten samtykke. Nå setter Norges skiforbund advokat på saken, skriver VG i ettermiddag.

Forbundet går knallhardt ut mot spillselskapet på grunn av bildene.

- Det skal svi økonomisk. Dette er det dummeste Unibet noensinne har gjort, sier en forbannet markedssjef Bernt Halvard Olderskog til VG.

Flere regelbrudd Ifølge avisa ble kundene til Unibet møtt av store bilder av Northug og Johaug da de klikket seg inn på selskapets hjemmeside tidligere i dag.

Det er problematisk på flere måter: Unibet er konkurrent av Norsk Tipping, ingen av utøverne har en avtale med selskapet og under OL har ikke utøverne lov til å reklamere for andre selskap enn IOCs samarbeidspartnere.

Norge skiforbund satte fredag ettermiddag advokat på saken.

- Å bruke Petter til å fremme et hvilket som helst produkt vi ikke har avtale med, er uaktuelt. Og i OL-perioden er det enda verre, sier Northugs manager Are Sørum Langås til VG.

Fjernet bildene Unibet har tatt bort bildene sine fra nettsiden i ettermiddag.

- Vi leste kanskje ikke de interne OL-reglene godt nok, og det beklager vi, men bildene er nå fjernet, understreker pressetalsmann Kjell Hanssen til VG.

Hele Norges coronakart