KRITISK: Peter Northug er kritisk til landslagssjef Vidar Løfshus og ønsker en annen person i stillignen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRITISK: Peter Northug er kritisk til landslagssjef Vidar Løfshus og ønsker en annen person i stillignen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Langrenn

Skiforbundet varsler oppvask med Northug etter Løfshus-kritikken

Ber landslagssjefen finne ny jobb.

(Dagbladet): Petter Northug (31) uttaler til Dagbladet at han ikke ønsker Vidar Løfshus som landslagssjef for langrennslandslaget.

Det får Norges Skiforbund til å reagere - noe som også kan tyde på at forbundet vil ta en oppvask med skiløperen.

- Petter Northug ansetter ikke trenere eller ledere på landslaget, og vi ønsker ikke følge opp dette i media og tar det heller direkte med Petter, uttaler skiforbundet til Dagbladet, via kommunikasjonssjef Espen Graff.

- Hva vil dere si til Northug?

- Det tar vi med han direkte og ikke via media, sier Graff.

- Er skiforbundet overrasket over utspillene til Northug rettet mot Løfshus?

- Hva vi synes om utspillene tar vi direkte med Petter, sier Graff.

- Vanskelig

Petter Northug har opplevd en tung sesong, men viste tegn til form mot etter VM. Han ble derimot - noe overraskende for mange - vraket til sesongavslutningen i Canada.

Nå uttaler Northug til Dagbladet at han ikke ønsker Løfshus som landslagssjef videre. 31-åringen mener Løfshus har noe imot ham.

- Det er vel bare et par mann, eller nærmere bestemt én mann som ikke ville ha med meg (til Canada). Men han har mest makt. Da blir det vanskelig. Sånn er det når du har Vidar Løfshus imot deg. Da blir det vanskelig å gå skirenn, sier Northug til Dagbladet om Canada-vrakingen.

VIL SNAKKE MED NORTHUG: Skiforbundet, her ved kommunikasjonssjef Espen Graff. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VIL SNAKKE MED NORTHUG: Skiforbundet, her ved kommunikasjonssjef Espen Graff. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Hva synes du om det?

- Han har tråkket opp sin egen grav denne sesongen. Jeg trenger derfor ikke å si så mye, egentlig. Jeg tror fort at han kan forsvinne fra den stillingen han har nå, sier Northug.

Vil ha annen sjef

- Hvorfor tror du det?

- Det handler om hvordan han har håndtert saker. Han har en posisjon som sportssjef hvor han skal vise idretten vår fra den beste siden. Det er ikke alle som mener han har gjort det, sier Northug.

31-åringen fra Mosvika vil ikke gå inn på hva de øvrige utøverne mener, men er selv klar på at han tror det finnes ledere som er bedre egnet til jobben som langrennssjef enn Løfshus.

- Jeg skal ikke uttale meg på vegne av noe flertall, men personlig mener jeg at vi har folk her i landet som er bedre rustet til å ha den stillingen Vidar har. Men jeg tror han bringer med seg mye annet som gjør at han kan passe i en annen posisjon, sier Northug.

Landslagssjef Vidar Løfshus forteller følgende om kritikken:

- Det er hyggelig at Petter krediterer min kompetanse. Som landslagsutøver vet han at jeg ikke tar ut lagene alene. Det gjør vi som trenerteam og forholder oss til det som er kommunisert til Ski-Norge gjennom sesonginformasjonen, skriver Løfshus i en SMS til Dagbladet.