Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug og doping:

Skiforbundet vil betale for Johaugs stjerneadvokat

- Ikke satt noen begrensninger.

VENTER FORTSATT PÅ ENDELIG DOM: Therese Johaug. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet 
VENTER FORTSATT PÅ ENDELIG DOM: Therese Johaug. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet  Vis mer

Norges Skiforbund vil fortsette å dekke Therese Johaugs advokatutgifter også etter at hun har ansatt stjerneadvokaten Mike Morgan.

Onsdag kveld kom nyheten om at engelskmannen skal hjelpe Johaug fram til saken skal behandles i Idrettens Voldgiftsrett (CAS). Arbeidsfordelingen mellom Morgan og hennes norske advokat Christian B. Hjort er ikke endelig avklart og skal diskuteres i den kommende tiden.

Norges Skiforbund endrer ikke holdning til støtten selv om det kommer inn nye advokater.

– Vi har ikke sagt noe om hvilke advokater hun bruker og har ikke satt noen begrensninger på det. Det vi har sagt er at vi støtter Therese til endelig dom foreligger, sier Torbjørn Skogstad, lederen i Norges Skiforbunds langrennskomité, til NTB.

Skogstad sier det er naturlig at det blir hyret inn en advokat som har CAS som spesialfelt. Han frykter ikke for skyhøye utgifter ut over det vanlige i slike saker.

– Men vi forutsetter også at Therese Johaug søker Norges Idrettsforbund (NIF) om støtte til advokatutgifter i tillegg. Normalt vil de kunne gi støtte i slike saker, men det blir det ikke tatt stilling til før etter at dommen foreligger, sier Skogstad.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media