FLERE GULLSJANSER: Med et eget VM for langrennsløpere kan Norge og Petter Northug sikre enda flere medaljer. Her under stafetten i 2009-VM. Foto: AP/Petr David Josek
FLERE GULLSJANSER: Med et eget VM for langrennsløpere kan Norge og Petter Northug sikre enda flere medaljer. Her under stafetten i 2009-VM. Foto: AP/Petr David JosekVis mer

Skiforbundet vil ha eget langrenns-VM

Viser til skiflygings-VM.

|||

Norges Skiforbund vil ha bort sesonger uten mesterskap i langrenn. Forbundsstyret foreslår et eget langrenns-VM.

På styremøtet til Norges Skiforbund onsdag ble det vedtatt at det skal sendes inn et forslag til Det internasjonale skiforbundet (FIS), skriver Aftenposten. Verken hopp eller kombinert skal være med i mesterskapet.

- Hopperne har jo sitt skiflygings-VM. Vår komité ønsker også å gå inn for et langrenns-VM, og før avgjørelsen i skistyret hadde jeg luftet saken. Jeg visste at den ville bli godt mottatt, sier Hermod Bjørkestøl, som er leder av langrennskomiteen og styremedlem i skiforbundet, til Aftenposten.

- Vi har mesterskap tre av fire år, når man også tar med OL. Det fjerde året opplever vi at interessen for langrenn daler, når vi ikke har slike «happeninger», forteller han.

Ifølge Bjørkestøl er det Vegard Ulvang, som er leder av langrennskomiteen i FIS, og FIS-rennleder Jürg Capol som står bak ideen. Opplegget for mesterskapet vil være likt Tour de Ski.

- Det betyr at det blir en blanding av flere øvelser og distanser, både i sprint og klassisk, enkeltstart og fellesstart, og at det er mulig å dra med seg bonussekunder. Det er sammenlagtvinneren som blir verdensmester, forteller Bjørkestøl.

(NTB)