GÅR IKKE UT OVER LANGRENN: Langrennssjef Åge Skinstad vil ikke spille poker selv, men nekter ikke Petter Northug å gjøre det i skipausa. Her er de to sammen etter femmilsgullet til Northug i OL tidligere i år. Foto:  Arnt E. Folvik,  Dagbladet
GÅR IKKE UT OVER LANGRENN: Langrennssjef Åge Skinstad vil ikke spille poker selv, men nekter ikke Petter Northug å gjøre det i skipausa. Her er de to sammen etter femmilsgullet til Northug i OL tidligere i år. Foto: Arnt E. Folvik, DagbladetVis mer

Skiforbundet vil ikke nekte Petter å spille poker

- Men det kan være smart å vurdere profilen, sier Skinstad.

|||
(Dagbladet): Generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund stilte seg i dagens VG kritisk til at Petter Northug deltar i pokerturneringer.

Langrennssjef Åge Skinstad vil ikke blande seg i hva Petter Northug bruker skipausa si til.

- Ikke så lenge det er innenfor lover og regler. Dette er en aktivitet Petter gjør i et land der det er lov, sier Skinstad til Dagbladet.

Skinstad har ikke snakket med Inge Andersen om saken, men sier at de sikkert vil snakke om dette sammen med andre ting neste gang de treffes.

Best som annerledesMen så lenge Petter Northugs aktiviteter ikke går ut over hovedaktiviteten langrenn, vil ikke Skinstad nekte Northug å spille poker i ferien sin.

- Det eneste som er viktig for meg som sportssjef, er at Petter Northug presterer i skisporet. Han er den flinkeste til å trene på landslaget og skaper masse flott oppmerksomhet rundt langrenn, sier Skinstad.

Sportssjefen selv har ikke ferie nå, men om han hadde det, ville han ikke satt seg ved pokerbordet.

- Personlig ville jeg valgt andre sysler. Men det gjelder meg, altså, presiserer Skinstad.

Han sier han ikke har tro på at idrettsutøvere blir best ved å bli tvunget inn i et fast mønster.

- På Toten sier vi at «en blir best ved å væra ænsles» (annerledes), sier sportssjefen.

POKERFJES: Petter Northug i aksjon under turneringen i Monte Carlo i går. Foto: Vi Menn
POKERFJES: Petter Northug i aksjon under turneringen i Monte Carlo i går. Foto: Vi Menn Vis mer

- Vurdere profilenSkinstad sier imidlertid at han tror det er lurt av Petter selv å tenke på hvordan han vil framstå som utøver.

- Nå er han 24 år. Da tror jeg det er smart for ham å ta en vurdering sammen med sine rådgivere om hva slags profil han skal ha framover, sier Skinstad.

Han sier at han gjerne gir Northug råd om han blir forespurt, men ønsker ikke å gi råd via media.

En viktig rådgiver for Petter Northug er pappa og manager John. Han sier til TV 2 Sporten at nettopp en slik vurdering som Skinstad anbefaler er iverksatt:

- Det jeg kan si, er at Petter og jeg den siste tiden har snakket om hva vi kan gjøre for at fokuset på Petter i størst mulig grad skal være skiløperen Petter. Men samtidig snakker vi her om en som fortsatt er ungdom. Og det skal han få være, sier John Northug.

Men han vil heller ikke nekte sønnen å spille pokerturneringer.

- Han er på ferie i utlandet, han kobler av med å spille, og for meg som pappa er det helt utenkelig å overstyre hans avgjørelser. Jeg håper ingen glemmer at Petter er en tvers igjennom seriøs idrettsutøver, sier John Northug.

• PS: Etter første dag av turneringen hadde Petter 43 000 i sjetonger, litt under snittet på 60 000, skriver Vi Menn, som både sponser og dekker Northugs deltakelse i Monte Carlo.

KRITISK: Generalsekretær i Idrettsforbundet, Inge Andersen. Foto: Hans Arne Vedlog, Dagbladet
KRITISK: Generalsekretær i Idrettsforbundet, Inge Andersen. Foto: Hans Arne Vedlog, Dagbladet Vis mer