SKIFTER DRAKT: Alexander Kristoff bytter ut Katusha-Alpecins drakt med UAE Team Emirates. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
SKIFTER DRAKT: Alexander Kristoff bytter ut Katusha-Alpecins drakt med UAE Team Emirates. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)Vis mer

WorldTouren i sykling:

Skifter lag - beholder treneren

Kristoff vil finne ny gnist hos UAE.

(procycling.no): En lang prosess er over og konklusjonen er klar: Alexander Kristoff har bestemt seg for å forlate Katusha-Alpecin etter årets sesong. Hans nye arbeidsgiver blir UAE Team Emirates. Det kunne laget fra de forente arabiske emirater bekrefte på sin Facebook-side i formiddag.

Grunnlaget for Kristoffs avgjørelse var enkel.

- Det var det beste tilbudet. Sportslig sett så har jeg lyst til å spurte videre og kjøre klassikerne, og det får jeg muligheten til i mitt nye lag, forteller han til procycling.no.

Etter en småtung sesong, hvor nordmannen ikke har levert opp til egne forventninger slo han tilbake i London-Surrey Classic i helgen som var, og spurtet inn til seier. Nå venter forandring og nye utfordringer i UAE.

- Mangler gnisten

Siden overgang til det daværende, russisk-registrerte laget, har Kristoff vokst frem som en av verdens beste ryttere, med monumentseire i Milano-Sanremo ('14) og Flandern rundt ('15).

Men tilværelsen har gjerne blitt litt monoton og nå føler han det er på tide med noe nytt, for å prøve å gjenskape magien fra de to suksess-sesongene.

- Var det en vanskelig avgjørelse å forlate Katusha?

- Ja, det var det. Katusha er jo på en måte mitt lag, føler jeg nå, og jeg har jo trivdes godt i laget egentlig. De har fått meg opp og frem på en måte, men føler jeg har slitt litt de to siste årene og har ikke klart å finne tilbake der jeg var i '15 og '14. Jeg føler kanskje jeg må ha en liten "reset" og prøve noe nytt for å få litt ny motivasjon.

LES OGSÅ: Kristoff signerer for UAE Team Emirates

30-åringen trekker frem treningsleire som et eksempel på nye som kan gi ny motivasjon.

- Nå har det mange år, mye av det samme år etter år og føler kanskje jeg mangler litt gnisten, som er viktig for å ta et steg videre. Da er det kanskje på tide å prøve noe nytt og se om det kan hjelpe.

Fortsetter med Ørn som trener

En viktig del av Stavanger-mannens suksess har vært stefar og trener Stein Ørn, som møysommelig har fulgt karrieren og veiledet ham.

Kristoff forteller til procycling.no at Ørn kommer til å fortsette å trene ham i UAE Team Emirates også.

Trolig blir lag- og treningskamerat Sven-Erik Bystrøm også med videre på lasset. Det samme gjør opptrekker Michael Mørkøv også, ifølge Ekstrabladet. Kristoff vil imidlertid ikke uttale seg noe om det for øyeblikket.

- Bystrøm og Mørkøv, kan du si noe om dem?

- Nei, det kan jeg ikke.

- Kan du si noe om hvilke andre lag du hadde tilbud fra?

- Nei.

- Utenfra kan det virke som det har vært litt gnisninger i Katusha i år, er det et riktig inntrykk?

- Det har ikke gått så godt som vi har forventet eller håpet, så det kan jo stemme det. Jeg har forventet mer av meg selv og laget har sikkert forventet mer av meg. Hvis man ikke kjører som man har planlagt eller trodd, så blir det kanskje litt gnisninger ut av det òg.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!