Skifter taktikk

Subaru og Petter Solberg endrer taktikken for årets VM i forsøket på å ta igjen VM-lederen Sébastien Loeb.

CORDOBA (Dagbladet): Franske Loeb i Citroën i har vært outstanding hele sesongen og ligger ni poeng foran VM-toer Petter i sammendraget etter de sju første av årets 16 rally-runder.

Og enda har ikke VM-sirkuset kommet til asfalt, hvor det attpåtil vil bli enda tøffere å holde følge med Citroën-stjerna. Det er nemlig favorittunderlaget hans.

Petter bør derfor benytte helgas grusrally i Argentia til å kappe ned på forspranget. Og han innrømmer at avstanden bekymrer ham litt.

-  Kunne unngått uhell

-  Loeb har vært kjempesterk. Om vi skal ha noen sjanse til å ta ham igjen, må vi endre litt på planene for i år. Derfor satte vi oss ned før helga for å se på hvilke endringer vi kan gjøre, sier Petter til Dagbladet.

I et sparetiltak reduserte Subaru antall testkjøringer denne sesongen, men har nå gitt Petter fem ekstra dager i bilen håp om uttelling på resultatlista.

-  Jeg tror det kunne ha gått enda bedre i år om jeg hadde fått testet mer. Blant annet tror jeg uhellene både i Kypros og i Mexico kunne vært unngått om vi hadde vært bedre forberedt. Derfor er jeg glad for at jeg fikk de ekstra dagene jeg nå har bedt om, sier Solberg.

Mer krefter

De ekstra dagene skal brukes til testing på både grus og asfalt. Etter VM-runden i Argentina setter fjorårets verdensmester kursen til Tyskland for noen viktige testdager.

Men Petter fikk enda mer på møtet hvor Subaru-ledelsen la planen for andre halvdel av sesongen: Til Finland er Petter lovet mer kraft i bilen i form av fem ekstra hestekrefter. En ny og sterkere senterdifferensial er under utvikling. En ny turbo er også testet ut, men blir trolig ikke brukt i løp før sesongåpningen neste år.

-  Det er i det hele tatt mye småting som hele tida blir bedre nå, og derfor har vi fortsatt tro på å vinne VM-tittelen i år. Jeg skal ta Loeb, sverger Petter Solberg.

Spesielt på asfalt føler Petter at det har blitt for lite testing.

Sverget på gull

-  Det er stor forskjell på å kjøre asfaltløp med den bilen vi har i år i forhold til i fjor. Nytt understell og en annen aerodynamikk på bilen. Her trenger vi mer testing, og det er ledelsen nå enig i. Vi må være perfekte i alle ledd om vi skal ta Loeb, sier Petter Solberg.

Sébastien Loeb har fortsatt ikke kommet helt over at han tapte VM-tittelen til Petter i fjor med ett fattig poeng. Overfor Dagbladet sverget han den novemberdagen i Wales at han skulle vinne VM-tittelen denne sesongen.

TØFF KAMP: Petter Solberg og Subaru vet at det blir tøft å ta hjem VM-tittelen også i år. - Sébastien Loeb har vært kjempesterk. Om vi skal ha noen sjanse til å ta ham igjen, må vi endre litt på planene for i år, sier Petter.