Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiheltene digger sjakk-kongen

Jublet da Carlsen nedkjempet Anand i går.

INSPIRERT: Therese Johaug lar seg imponere over Magnus Carlsen mentale styrke. Foto: Endre Vellene
INSPIRERT: Therese Johaug lar seg imponere over Magnus Carlsen mentale styrke. Foto: Endre Vellene Vis mer

Sjakkstudio: Dagens parti fra 10:30.

(Dagbladet): Sjakkfeberen herjer i langrennstroppen også. I går ble det jublet midt i pressetreffet da Magnus Carlsen nedkjempet Vishy Anand.

Her er et lite knippe hyllester fra skistjernene:

Petter Northug:
Nå har folk i Norge skjønt at sjakk er spennende. En verdensmester vil bidra til at interessen øker, da vil nok folk åpne øynene litt mer. Så får vi se om Norge blir en like stor sjakknasjon som India

Therese Johaug:
Tven har stått på hele tida når Magnus har spilt. Jeg er jo amatør og kan ikke så mye, men det er utrolig inspirerende og motiverende det han gjør, den vanvittige mentale psyken han viser.

Martin Johnsrud Sundby:
Jeg har fulgt godt med. Det er tydelig at mange har fått øynene opp for sjakk underveis, det er litt det samme som det curlinggutta fikk for fire år siden. Talentfulle folk som lykkes, det er alltid utrolig morsomt.

Egil Kristiansen:
Det er jo moro, men jeg vet ikke så mye. Jeg tror det er en konkurrent til Beito, men ikke i det lange løp.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen:
Jeg er bare utrolig fascinert av et spill med så mange forskjellige muligheter. Å se så mange trekk fram, er utrolig imponerende. Jeg burde lære meg å spille det selv.

Eirik Brandsdal:
Det er rått. Jeg følger med som bare det. Jeg har spilt en del selv som liten, med onkler i påsken og sånn, og jeg prøver å få alle guttene her med. Akkurat nå er ikke det så vanskelig. Prestasjonsmessig er det helt vilt. Jeg blir bare mer og mer imponert jo mer jeg følger med.

Ola Vigen Hattestad:
Jeg har aldri vært sjakkinteressert før, men nå prøver jeg meg på pcen og alt. Stillingen i partiet er det første jeg sjekker når jeg kommer inn fra økt. Det er helt ekstremt det Magnus leverer, det er helt i ypperste klasse av hva nordmenn har gjort uansett tema.

LIKER SJAKK: Petter Northug er glad for at nordmenn har fått øynene opp for sjakk. Foto: Endre Vellene
LIKER SJAKK: Petter Northug er glad for at nordmenn har fått øynene opp for sjakk. Foto: Endre Vellene Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media